Požeminiame garaže – narkotikai ir policijos uniformos

  • Teksto dydis:

Vilniuje esančiame požeminiame garaže rasta narkotikų, jame taip pat aptikta policijos uniformų.

Narkotikai rasti ketvirtadienio naktį apie 1 val. Fabijoniškių gatvėje, požeminiame garaže. Sulaikyti trys 21-erių, 20-ties ir 19-kos metų jaunuoliai, pranešė policija.

Apie 0 val. 20 min. patruliai pastebėjo atrakintas požeminio garažo duris ir nutarė patikrinti. Viename garažų pareigūnai pastebėjo tris jaunuolius, kurie nesugebėjo paaiškinti, ką tokiu metu veikia.

Garaže buvo jaučiamas specifinis kvapas, todėl nuspręsta jį apžiūrėti. Spintelėje rasti tušti polietileniniai maišeliai, elektroninės svarstyklės, smulkintuvas, savos gamybos prietaisas rūkyti narkotines medžiagas, o trijuose plastikiniuose buteliuose ‒ 73 maišeliai su augalinės kilmės medžiaga, įtariama, narkotine.

Taip pat rastos ir dvi kabančios policijos pareigūno uniformos – dvejos striukės ir vienerios kelnės. Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad pagal galiojančią tvarką tarnybą paliekantis policininkas neprivalo grąžinti uniformos savo buvusiai darbovietei.

„Uniformos būna susidėvėjusios ir mes neturime kur jų dėti. Šią problemą jau svarstė ir darbo grupės. Jas mus reikia naikinti, utilizuoti. Tai labai brangiai kainuoja, milijonus, o mums pinigų ir taip trūksta“, – BNS sakė R.Matonis. Baudžiamoji atsakomybė asmeniui taikoma už pareigūno vardo pasisavinimą, jei jis apsirengia uniformą ir apsimeta pareigūnu.

Jaunuoliai sulaikyti ir pristatyti į Vilniaus miesto pirmąjį policijos komisariatą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Jaunuoliams gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių