Muitininkai kontrabandą aptiko greitai, bet slėptuves teko ardyti ilgai

  • Teksto dydis:

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnams įkliuvo du baltarusiai, savo automobiliuose slėpę tūkstančius pakelių nedeklaruotų cigarečių.

Kaip įprasta, iš Baltarusijos į Lietuvą vairuotojai įvažiavo žaliąja muitinės posto juosta, taip veiksmu deklaruodami, kad negabena prekių, už kurias skaičiuojami importo muitai ir mokesčiai arba taikomi draudimai ir apribojimai.

Trečiadienio pavakarę į Medininkų kelio postą pilietis V.K. atvyko „VW Transporter“ automobiliu. Kilus įtarimui, jo automobilis buvo nukreiptas rentgeno kontrolės patikrai.

Kaip pranešė muitinė, tikrinimo metu aptiktos ne taip dažnai pasitaikančios specialiai įrengtos slėptuvės variklio apsaugos dvigubame dugne bei degalų bake. Čia slėpdamas nuo muitinės vyras gabeno daugiau kaip tūkstantį pakelių „Minsk“ cigarečių.

Ketvirtadienį paryčiais muitininkams įkliuvo dar vienas specialias slėptuves automobilyje įsirengęs pilietis – jis į Lietuvą atvyko per Raigardo kelio postą automobiliu „Citroen“.

Išankstinės informacijos turėję posto inspektoriai automobilį patikrino detaliai ir netruko aptikti slėptuves. Tačiau labai užtruko jų ardymas, tam teko panaudoti ir įvairiausius įrankius. Iš „Citroen“ bagažinės dugno, kėbulo ertmių, slenksčių bei automobilio padangų muitininkai ištraukė daugiau kaip tūkstantį „Queen“, „Minsk“ ir „NZ Gold“ cigarečių pakelių.

Bendra sulaikytų tabako gaminių vertė – daugiau kaip 7 tūkst. eurų. Rūkalai ir automobiliai sulaikyti. Vyrams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai dėl kontrabandos. Jiems gresia piniginės baudos bei automobilių konfiskavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių