Muitininkai dvi valandas ardė kontrabandininko automobilį

  • Teksto dydis:

Vilniaus teritorinės muitinės Raigardo kelio posto muitininkai penktadienio naktį keletą valandų ardė cigarečių kontrabandininko automobilyje įrengtas slėptuves.

Vėlų ketvirtadienio vakarą iš Baltarusijos automobiliu BMW 520 atvykęs baltarusis Y.K. muitininkus patikino, kad draudžiamų prekių neveža. Kaip ir dauguma asmenų, kertančių šalies sieną per Raigardo kelio postą, teigė, kad vyksta į Kauną įsigyti automobilio detalių.

Vertindami riziką, muitinės pareigūnai automobilį nukreipė į detalaus tikrinimo angarą, kur paaiškėjo, jog baltarusio automobilis – viena didelė kontrabandinių cigarečių slėptuvė. Kaip nurodo muitininkai, tokį didelį cigarečių kiekį lengvajame automobilyje gerai paslėpti nėra taip paprasta, o šįkart tai buvo padaryta dar ir nelabai profesionaliai, todėl paieška visiškai neužtruko.

Vos atvėrus bagažinę muitininkams į akis krito neįprasta dujų bako įrengimo vieta. Vos jį pabeldę pareigūnai iškart suprato, kad jame toli gražu ne kuras.

Cigarečių taip pat rasta automobilio dugne, visose durelėse ir sėdynių atlošuose, slenksčiuose, atsarginiame rate. Šiose ertmėse buvo sudėta 2750 pakelių plonųjų „Minsk“ cigarečių su Baltarusijos banderolėmis. Jų vertė – 8 tūkst. eurų. Tai visai netoli vertės ribos, kuomet dėl kontrabandos gabenimo pradedamas ikiteisminis tyrimas, pranešė Vilniaus teritorinė muitinė.

Y.K. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl kontrabandos gabenimo. Vyrui gresia piniginė bauda nuo 2896 iki 5792 eurų, taip pat cigarečių ir BMW konfiskavimas.


Šiame straipsnyje: muitinėkontrabandacigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių