Moterį apiplėšę vilniečiai ilgai nesislapstė

  • Teksto dydis:

Vilniaus kriminalinės policijos pareigūnai sulaikė senolės plėšimu įtariamus du jaunuolius.

Jie įtariami vasario 7 dieną apie 13 val. 30 min. Vilniuje, Pupų gatvėje, užpuolę 70-metę moterį, išėjusią į kiemą parsinešti malkų. Jai grįžtant namo, iš už kampo išbėgę du nepažįstami vaikinai sugriebė moterį už kaklo ir jėga įstūmė į namą.

Čia įsibrovėliai senolę pargriovė ant žemės ir, surišę jai rankas bei kojas, pareikalavo atiduoti pinigus. Plėšikai, pagrobę ne tik pinigus, bet ir iš ausų išsegtus auskarus, nuo piršto numautą žiedą, pasišalindami užrakino nukentėjusiąją. Po kurio laiko moteris išsilaisvino ir, iššokusi pro langą, nubėgo pas kaimynus pagalbos, trečiadienį pranešė policija.

Sudaryta speciali Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjų grupė jau vasario 9 dieną sulaikė du įtariamuosius – 25-erių metų vilnietį Z. S. ir 27-erių metų klaipėdietį I. Z., kuris sausio pabaigoje buvo deportuotas iš JAV.

Jaunuoliams skirtas suėmimas.

Z. S. pareigūnai dar pateikė įtarimus ir dėl sausio 17-ąją padaryto panašaus plėšimo. Tuomet jis kartu su 40-ies bendrininku T. M. išdaužė lango stiklą, įsibrovė į namą Rokantiškių gatvėje ir, panaudodami fizinį smurtą, apiplėšė ten gyvenusią 87-erių metų moterį.

Baudžiamasis kodeksas už plėšimą, padarytą įsibraunant į patalpą, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.


Šiame straipsnyje: Vilniusplėšimasvagys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Masta

Masta portretas
Sodinti degradus ilgiems metams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių