Mirus advokatui, atidėtas kompozitoriaus nužudymo bylos nagrinėjimas

Vilniaus apygardos teismui trečiadienį nepavyko toliau tęsti kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio nužudymo bylos, nes netikėtai mirė vieno kaltinamojo advokatas.

Praėjusią savaitę Vilniuje mirė 77 metų advokatas Algirdas Matuiza. Jis teisme atstovavo Karoliui Pociūnui, jam pateikti kaltinimai dėl kompozitoriaus nužudymo.

„Sužinojau tik vakar po pietų, nespėjau rasti kito, neturiu jokio gynėjo“, – teismui sakė K.Pociūnas.

Kitas bylos posėdis numatytas kovo 23 dieną. Teisėjas Stasys Lemežis įpareigojo kaltinamąjį iki kovo 15-16 dienos pranešti teismui, ar jam pačiam pavyko rasti gynėją. Jeigu to nepavyks padaryti, teismas gynėją skirs iš valstybės lėšų.

Šios bylos nagrinėjimas vyksta su didelės pertraukomis, posėdžiai dažniausiai nevykdavo dėl proceso dalyvių ligų. Ikiteisminis tyrimas šioje byloje truko beveik dvejus metus.

Teismui jau pavyko apklausti nukentėjusiuosius, vasario 23 dieną pradėta kaltinamųjų apklausa. Pirmasis apklaustas Vytenis Matulevičius.

Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto studentas nėra kaltinamas nužudymu, jam pateikti kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kuris susijęs su kitų tame bare buvusių asmenų užpuolimu.

Bylos duomenimis, 2014-ųjų gruodžio 24-ąją apie 3 val. šeši jauni girti vyrai netikėtai užpuolė žmogų baro Vingrių gatvėje koridoriuje. Jie taip pat užpuolė kelis kitus netoli įėjimo į barą buvusius žmones.

Patyręs itin sunkią traumą, 48 metų T.Dobrovolskis mirė ligoninėje sausio 6-osios rytą, taip ir neatgavęs sąmonės. Kompozitoriui skėčiu buvo išdurta akis, prakirsta kraujagyslė ir sužalotos smegenys. Ekspertai nustatė, kad jis mirė nuo vienintelio smūgio į akį.

Kaltinamajame akte rašoma, jog minimų asmenų atsakomybę sunkina tai, kad įtariamos nusikalstamos veikos padarytos bendrininkų grupėje bei būnant apsvaigus nuo alkoholio. Nė vienas iš šešių kaltinamųjų, kurie įvykio metu buvo 20–25 metų, anksčiau teisti nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių