Latviui iš kontrabandinių rūkalų užsidirbti nepavyko

  • Teksto dydis:

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai iš Baltarusijos į Lietuvą nepraleidžia cigarečių kontrabandos – Lavoriškėse ir Raigarde pastarosiomis dienomis muitininkai sulaikė du dėmesio vertus nelegalius rūkalų krovinius.

Bendra sulaikytų prekių suma – beveik 35 tūkst. eurų.

Savaitgalio vakarą Lavoriškių pasienio punkto muitinės pareigūnai sustabdė tuščią jūrinį konteinerį atgabenusį latvį A. L. Vilkiku „Renault“ su netipine priekaba neaiškiu maršrutu vykęs pilietis pareigūnams įtarimų sukėlė iškart, todėl, nepaisant lyg ir tvarkingų dokumentų, transporto priemonė buvo nukreipta patikrinti rentgeno kontrolės sistema.

Rentgenologai įtarimus tegalėjo patvirtinti – platformos, ant kurios gabentas konteineris, dugno angose aptikta beveik 16 dėžių kontrabandinių „NZ“ ir „Winston“ cigarečių. Jų vertė – 25,6 tūkst. eurų. Latvis pareigūnams prisipažino, kad šios nelegalios prekės priklauso jam ir vežė jas tikėdamasis užsidirbti ir tokiu būdu pagerinti šeimos finansinę situaciją.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos gabenimo, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Pirmadienio rytą cigarečių kontrabandos pilnas automobilis muitininkų sulaikytas ir Raigardo kelio poste. Lengvuoju „Infiniti“ automobiliu atvykusi Baltarusijos pilietė H. A. muitininkams deklaravo neturinti jokių draudžiamų ar apmokestintinų prekių.

Tačiau atlikus muitinį automobilio patikrinimą paaiškėjo, kad moters deklaracija toli nuo tiesos – „Infiniti“ durelėse, variklio skyriuje tarp radiatoriaus ir priekinių grotelių bei akumuliatoriaus skyriuje rasta virš 3 tūkst. pakelių plonųjų „Minsk“ cigarečių, kurių vertė – daugiau kaip 9 tūkst. eurų.

Kadangi gabentų cigarečių kiekis neviršijo sumos, kada už kontrabandos gabenimą jau pradedamas ikiteisminis tyrimas. Šįkart pilietei surašytas administracinio nusižengimo protokolas, jai gresia piniginė bauda.


Šiame straipsnyje: muitinėkontrabandacigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių