„Lapinių“ byloje nuteistas vyras dėl blogų kalinimo sąlygų prisiteisė 12 tūkst. eurų

Europos Žmogaus Teisių Teismas antradienį įpareigojo Lietuvą dėl prastų kalinimo sąlygų Lukiškėse išmokėti per 12 tūkst. eurų kompensaciją „lapinių“ gaujos byloje nuteistam Antonui Ščensnovičiui.

Dėl narkotikų laikymo su tikslu juos platinti nuteistas vyras Lietuvos teismuose buvo prisiteisęs per 3 tūkst. eurų, bet septyni Strasbūro teismo teisėjai nusprendė, kad tokia suma yra per maža.

Anot teismo, nuteistasis  2010-2013 metais didžiąją laiko dalį turėjo mažiau nei tris kvadratinius metrus asmeninės erdvės, Lukiškių tardymo izoliatoriuje yra daug nešvaros, trūksta ventiliacijos, žiemą nėra pakankamo šildymo.

„Išanalizavęs pateiktą medžiagą, teismas priėjo prie išvados, kad pareiškėjo suėmimo sąlygos Lukiškių tardymo izoliatoriuje nuo 2010 metų vasario 24 dienos iki 2013 metų gegužės 13 dienos prilygo žeminančiam elgesiui, kurį draudžia Konvencijos 3 straipsnis“, – rašoma teismo sprendime.

Lietuva per tris mėnesius jam turės išmokėti 11 tūkst. 900 eurų už neturtinę žalą ir 300 eurų už patirtas išlaidas.

A. Ščensnovičius buvo nuteistas dėl to, kad, dalyvaudamas nusikalstamo susivienijimo veikloje, neteisėtai laikė ir platino narkotikus.

Jis buvo suimtas 2010 metais, o pirmasis nuosprendis paskelbtas 2014 metais.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šiemet sausį galutine ir neskundžiama nutartimi jam skyrė vienuolikos su puse metų laisvės atėmimo bausmę. Ji, lyginant su žemesnės instancijos teismu, sutrumpinta šešiais mėnesiais, pripažinus, kad procesas užtruko nepagrįstai ilgai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Europos zmogaus teisiu teismas tegu nusikalteliam ir sumoka tuos tukstancius.Manau ,kad ir mums reikes greit pasekti Anglijos pavyzdziu ir palikti ta ES .Jau jie visai ....Gal jie mano ,kad ir jiem teks sesti uz grotu,kad sitaip gina nusikaltelius.???

Jo

Jo portretas
Valstybe neigali . Gyvenas super vagims . Bet ne lietuvos pensininkams ,tevams . Susaudykit ir nebus problemu.

Anonimas

Anonimas portretas
Pritaru mirties bausme!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių