Kyšininkavę advokatas ir bankroto administratorius į kalėjimą nesės

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas už kyšininkavimą nuteisė bankroto administratorių Liną Lobeckį ir advokatą Artūrą Šukevičių, jiems skirtos lygtinės laisvės atėmimo bausmės, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Bankroto administratoriui ir advokatui skirtas trejų metų laisvės atėmimas, bausmės vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui.

Abiem nuteistiesiems skirtos ir baudžiamojo poveikio priemonės – teisės dirbti teisinį darbą atėmimas ketveriems metams. Jie taip pat turės sumokėti po 25 MGL dydžio įmokas (950 eurų) į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Bankroto administratorius pripažintas kaltu ir dėl neteisėto disponavimo nedidelio kiekio narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos atlikto tyrimo duomenimis, L. Lobeckis ir A. Šukevičius, veikdami bendrininkų grupėje, pagal išankstinį susitarimą reikalavo iš bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus didelės vertės – 15 tūkst. eurų – kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio – 5 tūkst. eurų – priėmė.

Tyrimo metu kratą atlikę pareigūnai bankroto administratoriaus automobilyje bei darbe aptiko ir nedidelį kiekį narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

Tyrimą kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai - ar skųs?..

geri

geri portretas
visi komentarai pridursiu gyvename po banditines mafijos /palepe/ kuri nezinia kada sugrius

karma

karma portretas
pinigas yra galingas -praradus sazine zmonems,nu nieko kita gyvenima bus nubausti,atidirbs zmonens
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių