Kyšį gavęs patrulis pažeidėjui davė grąžos

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas nedidelį kyšį paėmusiam policijos patruliui Jonui Glinevičiui skyrė 4 895 eurų dydžio baudą ir atėmė teisę trejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Bylos duomenimis, 2014 metų lapkritį, riedžiu patruliuodamas Vilniaus oro uosto teritorijoje, kartu su savo kolega P.B. už neleistinoje vietoje pastatytą automobilį pareikalavo iš R.G. 150 litų (daugiau nei 43 eurų) kyšio.

Šią sumą užrašęs ant lapelio, paėmė iš nukentėjusiojo 200 litų (beveik 58 eurų) kupiūrą, o 50 litų (14 eurų) grąžino. Paėmęs kyšį, surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, kuriame nurodė, kad R.G. pažeidė kelių eismo taisykles, už kurias turės susimokėti 10 litų (beveik 3 eurus).

Nei ikiteisminio tyrimo metu, nei teisme, J. Glinevičius neprisipažino paėmęs kyšį. Teigė, jog liudytojas jį apkalba. Tačiau teismo ši kaltinamojo gynybinė versija neįtikino, nes jo kaltę patvirtino tyrimo metu nustatytos faktinės aplinkybės, nuoseklūs ir sutampantys liudytojų parodymai.

Teismas J. Glinevičiaus neprisipažinimą padarius minėtą nusikaltimą vertina kaip siekimą išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Teismas paskelbė, kad jo veiksmai diskredituoja policijos darbą ir akivaizdžiai menkina pasitikėjimą ja. Tačiau atsižvelgė ir į tai, kad kyšio suma nėra didelė, todėl bausmės tikslai gali būti pasiekti ir netaikant pačios griežčiausios įstatyme numatytos bausmės rūšies – laisvės atėmimo.

Kaip pranešė teismas, kadangi nusikaltimą J. Glinevičius padarė savo darbinės veiklos srityje, todėl kartu su bausme jam paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimas trejiems metams.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.


Šiame straipsnyje: policijapatruliskyšisteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių