Kunigo R. Mikutavičiaus žudikas nebus perkeltas į pataisos namus

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį atmetė už kunigo Ričardo Mikutavičiaus nužudymą nuteisto Vlado Belecko prašymą perkelti jį į pataisos namus.

Teismas padarė išvadą, kad nuteistasis formalųjį pagrindą perkelti į pataisos namus atitinka - kali daugiau nei dešimt metų, Lukiškių kalėjimo administracija parašė teikimą dėl nuteistojo perkėlimo. Tačiau teismas mano, kad nuteistasis nededa pastangų tinkamai atlikti bausmę.

2014 metų rugsėjį, kai teismas atmetė prieš tai buvusį teikimą perkelti į pataisos namus, V.Beleckas dėl savo elgesio po kelių dienų gavo nuobaudą.

Kalinimo metu nuteistasis buvo tris kartus baustas už režimo reikalavimų pažeidimus.

2000 metais V. Beleckas nuteistas kalėti iki gyvos galvos už kunigo ir kolekcininko R.Mikutavičiaus nužudymo ir jo meno kolekcijos vagystės organizavimą. Jis Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime bausmę atlieka nuo 1999-ųjų metų kovo, nes buvo laikomas suimtas dar iki nuosprendžio.

Kauno kunigas, poetas, kolekcininkas 63 metų R.Mikutavičius nužudytas 1998 metų liepos 1 dieną.

Kunigas 1998 metų birželio 31-osios vakarą buvo įviliotas į svetimą butą. Ten jis apsvaigintas eteriu, po to žudikų automobilio bagažinėje nuvežtas prie Nemuno, kur dar gyvas buvo išrengtas, suvyniotas į tinklą ir nuskandintas. Nusikaltėliai iš kunigo buto pavogė įvairių meno vertybių, įvertintų milijonais litų.

Už kunigo nužudymą kartu su V.Belecku kalėti buvo nuteisti dar trys jo bendrai - Ivanas Kvaskovas, Artūras Daškovskis ir Valdas Puodžiūnas. I.Kvaskovas vėliau pasikorė pataisos namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių