Kontrabandos nešikus sustabdė tik pasieniečių šūviai

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai po įspėjamųjų šūvių sulaikė keturis kontrabandinių cigarečių nešikus. Priešintis mėginę pažeidėjai dar gavo ir ašarinių dujų.

Ketvirtadienį Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai ties Vilniaus rajono Nemeželės kaimu užfiksavo grupę įtartinų asmenų. Į nurodytą vietą nuvykęs patrulis už maždaug 200 metrų nuo sienos su Baltarusija užklupo keturis nešikus, ėjusius į Lietuvos gilumą.

Vyrai nepaisė VSAT pareigūno reikalavimų sustoti, todėl šis iš tarnybinio pistoleto paleido tris įspėjamuosius šūvius į orą, po kurių nešikai sustojo. Besimuistę pažeidėjai gavo ašarinių dujų ir buvo surakinti antrankiais.

Paaiškėjo, kad trys sulaikytieji yra Vilniaus rajono gyventojai, vienas - iš Trakų rajono. Jų amžius yra nuo 20 iki 24 metų.

Netoli jų sulaikymo vietos rasti šeši juoda polietileno plėvele aptraukti ryšuliai, kuriuose buvo pusantro tūkstančio pakelių cigarečių "Fest", pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Vietovę taip pat patikrino ir kinologas su tarnybiniu šunimi, tačiau daugiau nieko įtartino neaptiko.

Pirminiais duomenimis, kontrabandinių rūkalų krovinys buvo permestas per valstybės sienos liniją, o patys sulaikytieji į Baltarusiją įžengę nebuvo.

Nešikams VSAT pareigūnai pradėjo administracines teisenas dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžianti nustatytą tvarką. Už tai jiems gresia baudos nuo 1448 iki 2896 eurų.

Kontrabandininkams taip pat teks atsakyti už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą. Į sulaikymo vietoje esančią specialiais ženklais pažymėtą valstybės sienos apsaugos zoną jie įžengė be privalomo pasieniečių leidimo. Už tai jiems skirtos baudos po 130 eurų.

Cigarečių krovinys laikinai saugomas Vilniaus rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių