Kontrabandininkus vaikėsi Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečiai

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė tris Vilniaus ir Trakų rajonų gyventojus. Jie neteisėtai įžengė į Baltarusijos teritoriją, ten per tvorą gavo 1000 pakelių cigarečių ir bandė jas gabenti į Lietuvos gilumą.

Sulaukę informacijos iš Lietuvos kolegų, Baltarusijos pareigūnai savo teritorijoje sulaikė dar du asmenis.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai, naudodamiesi vaizdo stebėjimo sistema, užfiksavo sienos pažeidimą. Vilniaus rajono Bajorų kaimo prieigose trys vyrai perėjo valstybės sieną iš Lietuvos į Baltarusiją. Šioje vietoje Lietuvos pusėje yra nedidelė pelkė. Iš abiejų pusių iki jos yra įrengta apsauginė tvora, tačiau pažeidėjai pasirinko būtent tą maždaug 30 metrų ruožą, kur pelkėje tvoros pastatyti nebuvo galimybių.

Kirtę sienos liniją jie priėjo prie už kelių metrų esančios tvoros kaimyninėje šalyje.

Prieš tai pažeidėjai ant Baltarusijos pusėje įrengto patrulių tako patiesė eglišakių, manoma, bandydami paslėpti pėdsakus. Čia trijulei vienas Baltarusijos pusėje buvęs asmuo per tvorą permetė dvi dėžes. Tuomet susirinkusi eglišakes trijulė su kroviniu grįžo į Lietuvos pusę ir pajudėjo į šalies gilumą.

Į šią vietą jau skubėjo arčiausiai buvę VSAT patruliai, buvo iškviestas kinologas su tarnybiniu šunimi. Netrukus Medininkų miške pasieniečiai sulaikė 21-erių Vilniaus rajono gyventoją, vieną iš įtariamų sienos pažeidėjų.

Kiek vėliau miške sulaikyti du 23-ejų Trakų ir Vilniaus rajonų gyventojai, taip pat įtariami sienos pažeidimu. Šalia šių vyrų, po nulūžusia egle, pasieniečiai aptiko ir per tvorą permestą krovinį – dvi dėžes, t. 1000 pakelių, cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Pamiškėje VSAT pareigūnai dar rado tuščią automobilį „Audi A6“.

Įtariama, kad juo galėjo atvykti sulaikytieji, pranešė VSAT.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo trijulei pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Sulaikytieji uždaryti į areštinę.

Šalia cigarečių įkliuvusiems dviem vyrams pasieniečiai dėl kontrabandos dar pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai teismas skirs baudas nuo 2700 iki 6000 eurų.

21-erių Vilniaus rajono gyventojui, pasienio ruože neturėjusiam asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų, už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą VSAT pareigūnai skyrė 130 eurų baudą. Beje, šis vyras už tokį pažeidimą jau buvo baustas ir anksčiau.

Apie šį įvykį iškart po sienos pažeidimo buvo informuoti Baltarusijos pasieniečiai.

Kiek vėliau jie kolegoms Lietuvoje pranešė nurodytoje vietoje sulaikę du asmenis, kurie galėjo prisidėti prie cigarečių permetimo.

Sulaikyti rūkalai ir „Audi A6“ saugomi Vilniaus rinktinėje.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėspasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių