Kontrabandininkai iš Vilniaus rajono darbavosi Dzūkijoje

  • Teksto dydis:

Varėnos rajone pasieniečiai sulaikė kontrabandinių cigarečių krovinį ir du jį gabenusius vyrus. Užsiimti nelegalia veikla į Dzūkiją šie asmenys atvyko iš Vilniaus rajono.

Šeštadienį VSAT Aleksandro Barausko užkardos pareigūnai ties Varėnos rajono Balbutų kaimu pastebėjo du asmenis su nešuliais. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija – apie 100 metrų. VSAT pareigūnai abu vyrus sulaikė. Paaiškėjo, kad 24-erių ir 57-erių Vilniaus rajono gyventojai gabeno 5 ryšulius. Juose buvo 2500 pakelių cigarečių „Premjer“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Su įkalčiais įkliuvusiems pažeidėjams dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką gresia baudos nuo 4000 iki 6000 eurų. Sulaikytiesiems taip pat teks administracine tvarka atsakyti ir už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus. Už tai jiems gali būti skirtos baudos nuo 40 iki 170 eurų.

Po apklausos Vilniaus rajono gyventojai paleisti. Jiems įteikti šaukimai atvykti į Varėnos rajono apylinkės teismą. Neteisėtai gabentos cigaretės saugomos A. Barausko užkardoje.


Šiame straipsnyje: kontrabandapasieniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių