Kontrabandinė vilniečio kelionė baigėsi nesėkme

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Baltarusija sustabdyto vilniečio vairuotame „Honda CV-R“ markės automobilyje Varėnos rinktinės pareigūnai aptiko beveik 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Specialios paskirties komandos pasieniečiai Varėnos rajono kelyje Rakai – Dubičiai patikrinti sustabdė „Honda CV-R“ markės automobilį.

Ši vieta yra prie pat sienos su Baltarusija. Automobilį vairavo 26-erių Vilniaus gyventojas, rašoma VSAT pranešime. Jis turėjo tvarkingus dokumentus. Iš pirmo žvilgsnio atrodė,  kad vyras nieko draudžiamo neveža, bet pasieniečiams jo mašina ir kai kurios kelionės detalės pasirodė įtartinos.

„Honda CV-R“ buvo pristatytas į netoliese esančią Aleksandro Barausko pasienio užkardą, kur yra techninės sąlygos detaliai patikrai. Paaiškėjo, kad automobilyje yra įrengtos slėptuvės, o jose – 1830 pakelių cigarečių „Minsk Capital“, „Camel Compact“ ir „Camel Compact Gold“ su baltarusiškais akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai pradėjo administracinio nusižengimo teiseną. Vilniečiui gresia bauda nuo 4 iki 6 tūkst. eurų. Taip pat teismas gali konfiskuoti 2005 m. laidos automobilį.

Po apklausos vairuotojas paleistas. Cigaretės ir automoblis saugomi Varėnos pasienio rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių