Kanapių kultūros dieną nuo „žolės“ susilaikė ne visi

Policija Vilniaus centre ketvirtadienio vakarą sulaikė jaunuolį, kuris turėjo marihuanos. Jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto narkotikų laikymo.

Apie 250 žmonių ketvirtadienio vakarą prie Seimo dalyvavo akcijoje, per kurią reikalauta dekriminalizuoti kanapių laikymą, įteisinti kanapių vartojimą medicinos tikslais.

„Deja, organizatorių prašymą minint Kanapių kultūros dieną susilaikyti nuo „žolės“ rūkymo išgirdo ne visi“, – teigia policija.

Mitingas palaikyti kanapių legalizavimą prasidėjo 18 val. Nepriklausomybės aikštėje.

Vilniaus apskrities pareigūnai 19.30 val. iš Gedimino prospekto į Priklausomybės ligų centrą, vėliau – į policijos komisariatą pristatė 15-metį ir 17-metį jaunuolius.

17-mečio kišenėje rastas lankstinukas su augalinės kilmės medžiaga. Vaikinas prisipažino, kad turi „žolės“. Jam gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba bauda, arba areštas.

Policija primena, kad visuomeninė diskusija dėl kanapių produktų vartojimo dekriminalizavimo niekaip nekeičia dabar galiojančių įstatymų.

Ketvirtadienį vykusios akcijos dalyviai siekia, kad būtų panaikinta baudžiamoji atsakomybė už kanapių ar nedidelio kiekio narkotinių medžiagų turėjimą be tikslo jas platinti, kitas tikslas – įteisinti kanapių vartojimą medicininiais tikslais.

Šią akciją remianti parlamentarė liberalė Aušrinė Armonaitė teigė, kad reikia kalbėti ir apie mažo kiekio narkotinių medžiagų turėjimo dekriminalizavimą, ir apie kanapių įteisinimą medicinos tikslais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių