Įtariama, kad buvo siekiama monopolizuoti kraujo plazmos surinkimą ir Latvijoje

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai, tęsdami ikiteisminį tyrimą dėl galimų korupcinių nusikaltimų VšĮ Nacionaliniame kraujo centre, tiria galimą užsienio šalių pareigūnų papirkimą.

Siekiant surinkti tyrimui reikšmingą informaciją, praėjusią savaitę buvo atliekami procesiniai veiksmai Latvijoje.

Ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad VšĮ Nacionalinio kraujo centro direktorė kartu su privačios bendrovės, veikiančios asmens sveikatos priežiūros, vaistinių žaliavų surinkimo ir vaistinių preparatų gamybos, farmacijos prekių platinimo srityse, vieninteliu akcininku ir šios bendrovės direktore, veikdami bendrininkų grupėje, siekė užvaldyti bei monopolizuoti kraujo plazmos surinkimą ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje. Tokiu būdu norėta diskriminuoti ir eliminuoti Lietuvos, Latvijos bei kitus užsienio ūkio subjektus, turėjusius arba galėjusius turėti galimybę sąžiningai konkuruoti kraujo plazmos surinkimo ir disponavimo srityje.

„Dalyvaudami Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) Darbo grupės dėl papirkimo sudarant tarptautinius verslo veikloje, įsipareigojome skirti dėmesį ne tik korupcinių nusikaltimų atskleidimui Lietuvoje, bet ir gebėti išaiškinti Lietuvos verslo atstovų nesąžiningą ir nusikalstamą veikimą užsienyje. Taigi korupcija neturi sienų, o joje dalyvaujantys asmenys negali tikėtis nebaudžiamumo tiek Lietuvoje, tiek ir už jos ribų“, - sako STT direktorius Žydrūnas Bartkus.

Šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai yra pareikšti 3 asmenims. VšĮ Nacionalinio kraujo centro direktorė įtariama piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, prekyba poveikiu veikiant bendrininkų grupėje, organizuojant ir padedant imtis komercinės ir profesinės veiklos stambiu mastu neturint licencijos. Kiti du asmenys įtariami sukurstymu ir padėjimu piktnaudžiauti, prekyba poveikiu bei komercine ir profesine veikla stambiu mastu neturint licencijos.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algys

Algys portretas
Niekaip nesuprantu-prekyba krauju,musu vos neverkdami praso aukoti,o jie parduoda! Jau po Kauno skandalo kraujo nebeduodu,nebent pinigus moketu,nes jie namus statosi is musu kraujo,o mes diena gaistam,kelione kainuoja ir aciu ne visada isgirsi! Nebegaus mano kraujo!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių