Įspėja: prisidengę savivaldybės vardu sukčiai bando išvilioti pinigus

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė perspėja dėl sukčių platinamų SMS žinučių, kuriose, prisidengiant savivaldybės vardu, platinama klaidinančio turinio informacija apie mieste vykstančius sporto ar kt. renginius, kuriuose neva privaloma dalyvauti, antraip gresia didelės baudos, o nesusimokėjusiems – viešieji darbai.

Vilniaus miesto savivaldybė pažymi, kad trumposiomis SMS žinutėmis kvietimų į sporto ar kitokius renginius, taip pat ir įspėjimų apie pinigines baudas, gresiančias už nedalyvavimą juose, – nesiunčia. Visi renginiai skelbiami oficialiame savivaldybės tinklalapyje www.vilnius.lt, lauko reklamoje, informacija apie juos išplatinama žiniasklaidai. Savivaldybė ragina gyventojus būti budrius ir nekreipti dėmesio į SMS žinutėmis siunčiamus sukčių raginimus susimokėti.

Vilniaus miesto savivaldybė dėl sukčiavimo atvejų kreipsis į Policiją. Gyventojai, gavę panašaus pobūdžio trumpąsias žinutes, apie bandymą apgauti prašomi pranešti policijai telefonu 112.

Apgaulingų žinučių tekstai:

„Laba diena,  Pranešame, kad š.m. rugsėjo 25 dieną jūs esate užregistruotas bokso čempionate. Jūsų dalyvio numeris 3. Varžybos vyks Vilniaus Rotušės aikštėje 10 val. Dalyvavimas būtinas. Kitu atveju gali būti skirta piniginė bauda. Pagarbiai, Vilniaus miesto savivaldybė“.

„Laba diena, primename jums, kad nedalyvavus bokso varžybose ir apie tai nepranešus iš anksto skiriama 150 eurų bauda. Nesumokėjus iki šių metų 11.30 dienos gali būti  paskirta viešųjų darbų Vilniaus mieste. Sąskaita bus atsiųsta Jūsų nurodytu el. paštu.  Daugiau informacijos Vilniaus miesto savivaldybėje. Pagarbiai, Vilniaus miesto sav. renginių organizacija.”



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių