Internetu narkotikų pirkęs jaunuolis keliauja už grotų

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu ketvirtadienį dviem mėnesiams buvo suimtas 18-metis vilnietis J.J., įtariamas narkotinių medžiagų laikymu ir kontrabanda.

Kaip pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT), jaunuolis pirko internetu ir iš įvairių valstybių – Graikijos, Ispanijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Lenkijos kontrabandos būdu paštu siuntėsi kvaišalus. Buvo siunčiamasi kanapės, sintetiniai kanabinoidai, psichotropiniai vaistai, psichoaktyvios medžiagos, LSD.

MKT pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą.

J.J. įtariamas per metus padaręs net 16 veikų, susijusių su narkotinių ir psichotropinių medžiagų disponavimu ir kontrabanda. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

MKT pareigūnai pabrėžia, kad Lietuvos Baudžiamasis kodeksas narkotikų kontrabandą priskiria prie sunkių nusikaltimą ir visais atvejais numato realią laisvės atėmimo bausmę nuo 3 iki 10 metų.

Šiemet Lietuvos muitinėje iš viso jau buvo pradėti 233 ikiteisminiai tyrimai dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandos pašto siuntose. Tai dvigubai daugiau nei pernai (2015 m. buvo pradėti 102 ikiteisminiai tyrimai) ir beveik trigubai nei užpernai (85 tyrimai).

Narkotikai dažniausiai perkami internetu, juos paprastai siunčiamasi iš Nyderlandų, Ispanijos, Didžiosios Britanijos ir kt. valstybių. Tarp kvaišalų dominuoja ekstazis ir kanapės, taip pat – sintetiniai kanabinoidai, LSD ir kokainas.


Šiame straipsnyje: narkotikaiteismasareštas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių