Į teisiamųjų suolą sės įtariamųjų pinigų pasisavinimu kaltinama pareigūnė

  • Teksto dydis:

Teismui perduota nagrinėti byla, kurioje Vilniaus apskrities policijos pareigūnė J. T. kaltinama svetimo turto pasisavinimu, piktnaudžiavimu ir dokumento suklastojimu, penktadienį pranešė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato vyresnioji tyrėja J. T., 2016 metais atlikdama vieną iš jai pavestų ikiteisminių tyrimų, savo žinioje turėjo iš įtariamo asmens paimtus 4456 eurus.

Pažeisdama teisės aktų reikalavimus, šių pinigų ji be jokių objektyvių ir pateisinamų priežasčių neperdavė saugoti Vilniaus policijos Materialinio aprūpinimo poskyriui ir juos pasisavino.

Siekdama nuslėpti šį faktą, J. T. į pranešimą apie tyrimo eigą įrašė žinomai melagingus duomenis, kad 4456 eurai perduoti Vilniaus policijos Materialinio aprūpinimo poskyriui.

Suklastojusi dokumentą ir pateikusi jį kartu su baudžiamąja byla, J. T. suklaidino ikiteisminiam tyrimui vadovavusį prokurorą ir bylą nagrinėjusį teismą, teigiama prokuratūros pranešime.

Teismui perduotoje baudžiamojoje byloje J. T. kaltinama ir dėl piktnaudžiavimo pasisavinant 133 eurus, paimtus iš kito įtariamojo kitame ikiteisminiame tyrime, kurio atlikimas taip pat buvo jai pavestas.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Už nušalintos nuo pareigų tyrėjos padarytas nusikalstamas veikas baudžiamasis įstatymas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki septynerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių