Į rūsį uždarytas vaikinas pagalbos šaukėsi per „Facebooką“

  • Teksto dydis:

Į rūsį Vilniaus pakraštyje prievarta uždarytas jaunuolis pagalbos prašė per socialinį tinklą „Facebook“.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, po gauto pranešimo, kad yra pagrobtas ir laikomas namo rūsyje jaunuolis, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo atimant asmeniui laisvę.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad pirmadienį apie 20 val., Vilniuje, Verkių Sodų gatvėje, jaunuoliai pagrobė 18-metį vaikiną, stovėjusį viešojo transporto sustojime. Automobiliu „Mercedes Benz“ atvežė į sodų bendrijoje esantį vasarnamį, kur uždarė į rūsį.

Vaikinai iš nukentėjusiojo pagrobė dvi banko korteles bei pareikalavo nurodyti PIN kodus; mobiliojo ryšio telefoną, tačiau nepastebėjo nukentėjusiojo turimo dar vieno mobiliojo ryšio telefono.

Bendrajame pagalbos centre apie šį įvykį buvo gautas pranešimas 21 val. 08 min., kuomet vaikinas mobiliuoju telefonu per socialinį tinklą „Facebook“ parašė savo draugei, o pastaroji apie įvykį pranešė policijai. Pasak jos, jaunuolį pagrobė pažįstami, su kuriais šis turėjo nesutarimų.

Operatyviai reagavę, pareigūnai nuvyko į Verkių gatvę, kur pastebėjo ir pagal nurodytus požymius atpažino nuo Vilniaus pusės atgal į sodų bendriją grįžtantį automobilį „Mercedes Benz“.

Kaip pranešė policija, sustabdžius nurodytą automobilį, paaiškėjo, kad juo važiavo du vaikinai, pas vieną iš jų buvo pagrobtos banko kortelės. Tyrimo metu paaiškėjo, jog vaikinai vyko iki artimiausiu bankomatų, esančių Baltupių mikrorajone, Vilniuje ir inicijavo grynųjų pinigų paėmimą, tačiau dėl nukentėjusio asmens klaidingai nurodytų PIN kodų, to padaryti nepavyko.

Važiavusieji asmenys buvo sulaikyti ir nurodė, kuriame name 18-metis yra laikomas. Name buvo aptikti ir sulaikyti dar du jaunuoliai, o pagrobtasis, kuris buvo surakintas antrankiais - išlaisvintas. Įvykio vietos apžiūros metu vasarnamyje buvo rasta augalinės kilmės medžiaga, įtariama, kanapės; dujinis pistoletas ir šoviniai, kuriems reikalingas leidimas. Gydytojų pagalbos nukentėjusiajam neprireikė.

Keturi įtariamieji (du iš jų gimę 1995 metais,  kiti du - 1997 metais) uždaryti į areštinę.

Jiems pateikti pranešimai apie įtarimus dėl turto prievartavimo atimant laisvę.

Atsižvelgiant į įtariamųjų jauną amžių, socialinius ryšius, buvo paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.


Šiame straipsnyje: pagrobimaspolicijaFacebook

NAUJAUSI KOMENTARAI

Charlesedicy

Charlesedicy portretas
wh0cd117697 [url=http://prednisolone24.us.org/]more about the author[/url] [url=http://buybaclofen.us.com/]baclofen over the counter[/url] [url=http://albendazole2016.us.com/]Albendazole Without A Prescription[/url] [url=http://anafranilonline.us.com/]anafranil[/url] [url=http://sildenafil365.us.com/]sildenafil price[/url]

tadas

tadas portretas
cituoju: "Atsižvelgiant į įtariamųjų jauną amžių, socialinius ryšius, buvo paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės". ir iteikti garbes rastai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių