Į butą Pilaitėje vidury dienos brovęsi jaunuoliai – policijos rankose

Policija sulaikė įtariamuosius, bandžiusius įsibrauti į gyvenamąsias patalpas Pilaitėje. Abu įtariamieji yra nepilnamečiai.

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį dviem mėnesiams leido suimti nepilnamečius, kurie bandė įsibrauti į namą Pilaitės rajone.

Nepilnamečiai įtariami padarę ir daugiau nusikaltimų, todėl pareigūnai kreipėsi į teismą dėl įtariamųjų suėmimo. Vaikinai suimti maksimaliam terminui – įstatymas neleidžia daugiau nei dviem mėnesiams suimti nepilnamečių asmenų.

Ketvirtadienį sostinės 5-ojo policijos komisariato pareigūnai vieną įtariamųjų sulaikė Naujininkuose. Kitas įtariamasis sulaikytas penktadienio rytą rytą kitoje vietoje – Savanorių prospekte.

Kadangi daug informacijos apie įtariamuosius ir jų paiešką buvo paskleista viešai, įtariamieji bandė slapstytis ir vengė sulaikymo.

Sostinės 5-ajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas. Policija dėkoja Pilaitės bendruomenei už pilietiškumą ir pateiktą informaciją.

Nusikaltimą bandyta įvykdyti balandžio 25 dieną. Pilaitės bendruomenė paskelbė įrašą su vaizdo medžiaga socialiniame tinkle „facebook“ ir prašė pagalbos. Bendruomenė skundėsi vangiu policijos reagavimu į daromą nusikaltimą.

Policija netrukus paskelbė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę, o įtariamieji jau nustatyti ir ieškomi.

Pasak policijos, iškvietimas policijoje gautas 11.58 val., pajėgos atvyko 12.36 val. Ttuo metu buvo labai daug iškvietimų, todėl patruliai važiavo taip ilgai.

Patruliai įvykio vietoje apžiūrėjo namą. Jie užėjo į laiptinę ir nieko įtartino nepastebėjo. Paaiškėjo, kad pranešėjas pasakė ne tą adresą – pranešė, kad įvykis buvo I.Simonaitytės g. 7 name, o iš tikrųjų jis vyko I.Simonaitytės g. 6. Todėl pareigūnai apžiūrėjo ne tą namą.

Be to, policija gavo informaciją be pareiškėjo telefono numerio, todėl susisiekti su piliečiu ir pasitikslinti aplinkybių nepavyko.

„Atliksime tarnybinį patikrinimą, nes norime įvertinti, ar pareigūnų veiksmai buvo tinkami“, – žadėjo policija.

Portalas 15min skelbia, kad nepavykus sučiupti įtariamų vagišių Pilaitėje, policijos atstovas bandė paaiškinti, jog, be kitų kliūčių, pareigūnams nebuvo nurodytas tikslus adresas, o susiskambinti su pranešėju jam nepavyko. Paaiškėjo, jog taip atsitiko dėl BPC informacijos perdavimo sistemos trūkumo – policijai duomenys buvo perduoti, tačiau telefono numerio vietoje buvo identifikacinis numeris (IMEI).

„Jūsų aprašytoje situacijoje vienintelė mūsų klaida, kurią galėtume įžvelgti – operatorė, skubėdama perduoti pranešimą policijai, neatkreipė dėmesio, jog sistema rodo IMEI kodą ir nepaprašė skambinančio asmens padiktuoti telefono numerį“, – sakė BPC viršininkas Audrius Čiuplys.

 

 


Šiame straipsnyje: vagyspolicijapilaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių