Į Britaniją kontrabanda turėjo iškeliauti kompiuteriuose

  • Teksto dydis:

Patikrinę į Didžiąją Britaniją siunčiamus kompiuterius, muitinės kriminalistai juos rado prikimštus kontrabandinių cigarečių.

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus teritorinės muitinės mobiliųjų grupių patrulis ir Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai sostinės Jeruzalės rajone stabdė ir tikrino automobilius.

Apie 15 val. pareigūnai atkreipė dėmesį į netoliese, vieno prekybos centro aikštelėje, į mikroautobusą kraunamas įvairias siuntas ir prekes. Nuspręsta patikrinti ir šį automobilį. Netrukus paaiškėjo į Didžiąją Britaniją turėjo būti gabenamos įvairios siuntos.

Pareigūnai ypač susidomėjo viena iš siuntų – vilnietis P. V., atvežęs, į Jungtinę Karalystę ketino išsiųsti net 6 stalinius kompiuterius.

Tačiau pravėrę vieną iš kompiuterių dėžių, pareigūnai išvydo, jog šis pilnas kontrabandinių cigarečių.

Išardę visus šešetą kompiuterių, pareigūnai juose rado 1634 pakelius baltarusiškų cigarečių „NZ“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 5 228 eurai, pranešė MKT.

Ši siunta Didžiosios Britanijos taip ir nepasiekė – cigaretės ir „kompiuteriai“ buvo sulaikyti, o P. V. surašytas administracinio nusižengimo protokolas, jam gresia bauda nuo 4 iki 6 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėsmuitinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių