Henytei – prastos žinios iš teismo

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė Lukiškėse kalinčio Henriko Daktaro skundą, kuriame jis teigia esą teismas riboja jo teisę skambinti telefonu.

H. Daktaras prašė teismo panaikinti Lukiškių tardymo izoliatoriaus bei Kalėjimų departamento raštus, įpareigoti išnagrinėti jo pareiškimą iš naujo ir priteisti iš Lietuvos valstybės atlyginti 2 tūkst. Eur neturtinę žalą.

Pasak pareiškėjo, jis kreipėsi į tardymo izoliatoriaus administraciją su pareiškimu, keldamas klausimą dėl teisių pažeidimų ribojant teisę skambinti telefonu.

Lukiškės jo pareiškimą pripažino nepagrįstu. Tokią pačią išvadą padarė ir Kalėjimų departamentas. H. Daktaras teigia, kad tokios sąlygos, kokios yra sudarytos tardymo izoliatoriuje kalintiems asmenims skambinti telefonu, neatitinka nei nacionalinių teisės aktų, nei Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos.

ilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi šį administracinį ginčą, konstatuoja, kad tiek Lukiškių, tiek Kalėjimų departamento raštai yra teisėti ir pagrįsti, todėl pareiškėjo skundą atmetė.

Teismo sprendime rašoma, kad Henytė, ginčydamas teisinį reguliavimą, nepateikia jokių konkrečių aplinkybių, kaip ir kada jam jis buvo taikomas. Teismas nepagrįstais laiko ir jo skundo teiginius dėl skambučio trukmės skaičiavimo.

Bausmių vykdymo kodekse numatytasis 15 min. telefoninis pokalbis apima tiek skambinimą, tiek kalbėjimą, todėl H. Daktaras, pasak teismo, yra neteisus teigdamas, jog laikas turėtų būti pradedamas skaičiuoti nuo tada, kai asmuo, kuriam skambinama, atsiliepia į skambutį.

Vertindamas nuteistojo skundo teiginius, ar skambutis turėtų būti laikomas įvykęs, kai atsiliepia ne tas asmuo, kuriam pareiškėjas skambina, teismas pažymi, kad šiuo atveju įstaiga neturi galimybių nustatyti, koks asmuo atsiliepia į skambutį, įstaigos pareigūnai turi pareigą tik patikrinti, ar nuteistasis skambina prašyme nurodytu numeriu.

H. Daktaras savo skunde teismui tiksliai nenurodė dienų, kada buvo vedamas skambinti ir kiek asmenų buvo patalpoje kartu su juo, todėl argumentus dėl vietos trūkumo skambinimo patalpoje vertino kaip nepagrįstus. Teismas atkreipia dėmesį, jog teisės aktai nenustato jokių reikalavimų skambinimo patalpoms įrengti, tai nuspręsti palikta pačioms pataisos įstaigoms. Atmestas ir pareiškėjo prašymas priteisti jam neturtinės žalos atlyginimą.

Sprendimas per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o tas --vis kikena ir reikalauja knisa smegenis iki gyvos galvos tai mainais uz susaudyma;;tai kokie gali buti skambuciai; juk tokie zmogeliai jau 0.

Taigi

Taigi portretas
Reikia žudikams (kaip ir Bružaitė su nauju vyru,taipogi žudiku, Kaziukaitytė su Konteniu,Navickas, žudikai sudeginę merginą Panevėžio r.,tėvas nužudęs vaikučius šuliny ir t.t.) GRĄŽINTI MIRTIES BAUSMĘ ir BAUSTI MIRTIMI VISOKIUS SADISTINIUS IŠKRYPĖLIUS- BANDITUS .O VISOKIUS VAGIS,SUKČIUS (gydymo ir kt.vadus,merus ... juk " jie nekalti ") bausti ,išmetant iš darbo ir konfiskuojant turtą. Juk tų meriukų,įv. vadų-sukčių vaikai auga,užauga t.p. "sąžiningi"-nesąžiningi sukčiai,vagys. GAL, tokiu būdu, ateities Lietuva bus aukštos kultūros,payzdinga šalis

tomas

tomas portretas
Reikia atkurti Sunkiųjų Darbų kalėjimus ir ten patalpinti žudikus ir prievartautojus, kad bent duonai užsidirbtų.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių