Gudriai slėptos cigaretės nelegaliai keliavo į Didžiąją Britaniją

  • Teksto dydis:

Vilniaus policija susekė gamybinį cechą – oro filtrų korpusuose profesionaliai paslėptos cigaretės buvo siunčiamos į Didžiąją Britaniją, o nelegalią veiklą vykdę įtariamieji disponavo įspūdingu žaliavų bei grynųjų pinigų kiekiu.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, turėdami informacijos apie neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, 2017 m. liepos 21 d. Vilniuje, Žemynos gatvėje esančiame garažų masyve, patikrino garažą, kuriame darbavosi du asmenys: D. S. ir G. A.

Garaže, naudojamame kaip pakavimo patalpos, buvo darbo stalas, įvairūs įrankiai ir medžiagos, kuriomis naudojantis oro ventiliacijos filtrų korpusuose buvo slepiamos cigaretės. Pareigūnus nustebino cigarečių slėpimo būdas - metaliniai oro ventiliacijos filtrų korpusai buvo išardomi ir vietoje filtrų sudedamos cigaretės, vėliau korpuso detalės kniedijamos bei pakuojamos į gamyklines pakuotes. Tokiu būdu paslėptos cigaretės, pasinaudojant krovinių pervežimo paslaugas teikiančiomis įmonėmis, buvo gabenamos realizuoti į Didžiąją Britaniją. Dalis cigarečių buvo neteisėtai platinama ir Lietuvos Respublikoje.

Atlikus kratas cigarečių sandėliavimo vietose bei D. S. gyvenamojoje vietoje, buvo surasta ir paimta: 24 485 vnt. pakelių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis, kurių bendra muitinės vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius, yra 73 210 eurų; apie 400 kg nefasuoto tabako ir įranga bei priemonės minėtam tabakui fasuoti; minėta nusikalstama veika, įtariama, gauti grynieji pinigai įvairia valiuta (bendra piniginė vertė ~160 000 eurų).

Dėl minėtų faktų Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas, dėl nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 1992 straipsnyje („Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis“). Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.


Šiame straipsnyje: policijakontrabandacigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių