Gresiantys kalėjimo metai girtų vairuotojų negąsdina

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę, gegužės 22-28 d., Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai išaiškino 39 atvejus, kai automobilius vairavo neblaivūs vairuotojai.

Taip pat Kelių policijos valdybos pareigūnams įkliuvo 18 vairuotojų, neturinčių teisės vairuoti. Per savaitę sostinės Kelių policijos valdybos pareigūnai pradėjo 28 ikiteisminius tyrimus transporto priemones vairavusiems vairuotojams, apsvaigusiems nuo alkoholio, kai jų kraujyje buvo daugiau nei 1,5 prom. alkoholio.

Gegužės 26-28 d., savaitgalį, Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai vykdė transporto priemonių vairuotojų blaivumo kontrolės priemones ‒ pasirinktose sostinės vietose tikrino vairuotojų blaivumą, ar nevairuoja apsvaigę nuo narkotinių ir kitų psichiką veikiančių medžiagų ‒ savaitgalį pareigūnams įkliuvo 14 neblaivių vairuotojų.

Portalas primena, kad nuo naujųjų metų už vairavimą išgėrus gresia ne tik bauda, vairuotojo pažymėjimo atėmimas, bet ir baudžiamoji atsakomybė.

Neblaivūs asmenys, kuriems vairuojant nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, privalomai pristatomi į medicinos įstaigas ir čia atliekamas kraujo tyrimas. Iš tokio asmens gali būti konfiskuotas automobilis.

Kokiam terminui bus atimta teisė vairuoti, sprendžia teismas. Tam tikrais atvejais tokie asmenys susigrąžinti teisę vairuoti galės ne anksčiau nei po dešimties metų.

Teismas, nagrinėdamas tokias bylas, gali priimti sprendimą ir dėl tūkstančius eurų siekiančių baudų, ir dėl arešto, ir dėl realaus laisvės atėmimo.

Visais atvejais vairuotojams grės teistumo įrašas asmens istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Isgerusieji seda, vaziuoja ir tik ryte pagalvoja

Ss

Ss portretas
Asilas rasineja

Arachisas

Arachisas portretas
Baudos gąsdina. Tačiau situaciją palaiko nebaudžiamumas. Būti patikrintam, tikimybė labai maža. Per visą savo važinėjimo istoriją teko tik vieną kartą būti tikrinamam. Antialkocholiniai reidai turi būti kur kas dažnesni ir efektas bus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių