A. Giržadui palikta galioti bauda už reklamuotus I. Valinskienės koncertus

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas atmetė LRT vyriausiojo prodiuserio Audriaus Giržado skundą bei paliko galioti žemesnės instancijos teismo paskirtą 570 eurų baudą.

Bauda buvo skirta už Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimą – pernai gruodį per „Auksinis balsas“ pateiktą informaciją apie atlikėjos Ingos Valinskienės penkiasdešimtmečio jubiliejaus koncertus.

Pažeidimą konstatavusi Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) buvo skyrusi A.Giržadui 1882 eurų dydžio baudą, tačiau Vilniaus miesto apylinkės teismas gegužę iš dalies tenkino A.Giržado skundą bei baudą sumažino iki 570 eurų – ją galioti trečiadienį paliko Vilniaus apygardos teismas.

LRTK nustatė, kad pernai gruodžio 3 dieną LRT transliuotoje laidoje „Auksinis balsas“ paskleista informacija buvo pateikta taip, kad žiūrovai galėjo nesuprasti, jog buvo transliuojamas komercinis audiovizualinis pranešimas apie gruodžio mėnesį vyksiančius atlikėjos I. Valinskienės penkiasdešimtmečio jubiliejaus koncertus, „nurodant jų datas, miestus bei kartu koncertuosiančius kitus atlikėjus“. Anot komisijos, LRT taip Visuomenės informavimo įstatymo nuostatas, draudžiančias paslėptus komercinius audiovizualinius pranešimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių