Girti vairuotojai bandė papirkti pareigūnus

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Vilniaus policijos pareigūnams įkliuvo du neblaivūs vairuotojai, bandę papirkti pareigūnus, o vienas jų bandė pabėgti, pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Patruliuojantis ekipažas gavo pranešimą, kad Moliakalnio gatvėje važiuojančio automobilio „Volkswagen Multivan“ vairuotojas gali būti neblaivus. Apie 20.45 val. pareigūnai pastebėjo jų link važiuojantį nurodytą automobilį, kurį sustabdė patikrinti.

Nuo 1979 metais gimusio vairuotojo sklido stiprus alkoholio kvapas, kalba buvo nerišli, o judesiai ‒ nekoordinuoti. Vyras neneigė vartojęs alkoholį, sutiko pasitikrinti ir blaivumą, tačiau į alkoholio kiekio matuoklį ne pūtė iškvėptą orą, kaip buvo paaiškinta, bet traukė į save. Ir taip kelis kartus.

Kai vairuotojui buvo išaiškinta administracinė atsakomybė už vairavimą esant neblaiviam, vyras pasiūlė „susitarti“, pažadėdamas 300 eurų atlygį. Pareigūnams įspėjus dėl baudžiamosios atsakomybės už bandymą papirkti, vyras neatlyžo ir toliau siūlė vis didesnį atlygį ‒ 350 eurų, o vėliau ir 1 tūkst. eurų.

Patruliams pildant administracinio teisės pažeidimo protokolą, vairuotojas spruko iš tarnybinio automobilio ir bandė pabėgti. Sulaikomas vyras priešinosi, nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų, todėl buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas „Taser“.

Vežamas į Vilniaus miesto antrąjį policijos komisariatą, sulaikytasis plūdosi, necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo patrulius, o pristatytas į komisariatą, atsisakė pasirašyti administracinio teisės pažeidimo protokole, parodydamas vidurinį pirštą.

Apie 20 val. 34 min. Vilniaus rajone patruliuojantys Mobilios kuopos pareigūnai gavo pranešimą, kad Dobromislės kaime automobilio „Ford“ vairuotojas gali būti neblaivus.

Mobilios kuopos ekipažas sustabdė patikrinti nurodytą automobilį. Kaip netrukus paaiškėjo, jį vairavo neblaivus 1991 metais gimęs vyras, kuriam nustatytas vidutinis 2,45 prom. alkoholio girtumas. Siekdamas išvengti atsakomybės jis pasiūlė 70 eurų kyšį pareigūnams.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.


Šiame straipsnyje: policijakyšisgirti vairuotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių