Režisierius E. Vėlyvis girtas siautėjo restorane ir spyrė policininkui

  • Teksto dydis:

Režisieriui Emiliui Vėlyviui ketvirtadienį policija ketina pareikšti įtarimus dėl pasipriešinimo pareigūnams.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius BNS sakė, kad E.Vėlyvis iki šiol yra sulaikytas, po pietų jis bus atvežtas į Vilniaus miesto trečiąjį policijos komisariatą įtarimų pareiškimui. Jis taip pat bus apklaustas.

Menininkas buvo sulaikytas trečiadienio vakarą Vilniuje ir uždarytas į areštinę.

Kaip pranešė Policijos departamentas, apie 23.10 val. Gynėjų gatvėje esančiame restorane buvo sulaikomas viešąją tvarką pažeidęs neblaivus vyras.

Sulaikomas jis pasipriešino ir spyrė į tarpukojį tarnybos metu uniformuotam Vilniaus policijos Patrulių rinktinės 3-iosios kuopos 1-ojo būrio vyriausiajam patruliui, pareigūnas į medikus nesikreipė.

Įtariamasis, kuris blaivumą tikrintis atsisakė, uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui.

E.Vėlyvis yra sukūręs filmus „Zero“ bei „Redirected/Už Lietuvą“, pelniusius „Auksinės gervės“ apdovanojimus.

E. Vėlyvio komentaras

„Noriu pasakyti, kad čia yra konkurentų darbas, viskas surežisuota ir netikra. Jaučiu puolimą savo asmeniui, tai gali būti bandymas atlikti perversmą Lietuvos kino pramonėje.

Juokauju, žinoma - taip kalbėčiau, jei būčiau politikas, kuriuos vaizduoju savo kūryboje. Iš tikro nuovargis ir atsipalaidavimas padarė savo. Nesiteisinu, prisipažįstu padaręs nesąmonę, noriu atsiprašyti visuomenės ir policijos pareigūnų. Puikiai suprantu, kad viena yra filmai apie konfliktus su policija, kita - realybė. Blogai, kai tai sumaišoma, tačiau priimsiu visą atsakomybę už savo veiksmus.

Kartu galiu pažadėti, kad pareigūnui, su kuriuo konfliktavau, jei tik jis sutiks, pasiūlysiu kad ir trumpą vaidmenį viename iš savo būsimų filmų - tikiuosi, tai bus savotiška kompensacija jam už naktinį darbą.”



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi reikia

Oi reikia portretas
Reikia Lietuvos zmonem ,,kamanu,,pazaboi alkocholiui ,alkocholizmui.t

Dd

Dd portretas
Pagarba

ZERO 4

ZERO 4 portretas
MENAS REIKALAUJA AUKU uzuojauta visiems kas nukentejo
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių