Girtą ir agresyvų kelių gaidelį sutramdė karo policininkas

  • Teksto dydis:

Vilniuje karo policininkas sulaikė į avariją patekusį ir nuvažiuoti bandžiusį neblaivų vairuotoją, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Antradienį apie 16.20 val. uniformuotas karo policininkas vyresnysis eilinis Igoris Klemka tarnybine mašina vyko atlikti užduoties. Artėdamas prie Nemenčinės plento ir Saulėtekio alėjos sankryžos, karys pastebėjo susidariusią automobilių spūstį. Įvertindamas, kad jau buvo darbo laiko pabaiga ir tokios spūstys nieko nestebina, karo policininkas kantriai laukė savo eilės, kol galės įveikti sankryžą.

Netikėtai prie Karo policijos automobilio iš priešpriešinės juostos privažiavo mašina ir jos vairuotojas paprašė kario suvaldyti susidariusią pavojingą situaciją sankryžoje. Karo policininkas, įjungęs automobilio specialiosios paskirties švyturėlius ir garsinį signalą, aplenkė spūstį ir įvažiavo į sankryžą, kurioje pamatė spūsties priežastį – autoįvykį, susidūrus automobiliams „Opel Omega“ ir „Isuzu Biox“.

Pirminiais duomenimis, automobilis „Opel Omega“, judėdamas iš Nemenčinės pusės Vilniaus centro link, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Isuzu“. Automobiliai nebuvo stipriai apgadinti, bet „Opel Omega“ vairuotojas norėjo pasišalinti iš įvykio vietos, o „Isuzu“ vairuotojas bandė jį sulaikyti.

Maždaug 40-ties metų „Opel“ vairuotojas buvo labai agresyviai nusiteikęs, šiurkščiai stumdė „Isuzu“ vairuotoją, garbaus amžiaus vyriškį, ir jau buvo beužsimojęs suduoti smūgį. Būtent tuo momentu I.Klemka spėjo pribėgti ir sugriebti jį už rankos, reikalaudamas liautis smurtauti. Karo policininkas pastebėjo, kad konfliktuojantis asmuo buvo akivaizdžiai neblaivus – nuo vyro sklido stiprus alkoholio kvapas, jo akys buvo apsiblaususios, o kalba nerišli.

Asmuo, net matydamas, kad jį bando sulaikyti uniformuotas pareigūnas, neapsiramino ir stengėsi ištrūkti jėga. Karys, panaudodamas kovos veiksmus, užlaužė vyrui rankas, uždėjo antrankius ir perspėjo, kad bus panaudotos pipirinės dujos, jei asmuo priešinsis toliau. Sutramdęs smurtautoją, karo policininkas automobilio „Isuzu“ vairuotojo pasiteiravo, ar jam nereikalinga medikų pagalba. Vyras užtikrino, kad viskas gerai ir medikų pagalbos atsisakė. Tuo momentu į įvykio vietą atskubėjo iškviesti policijos ekipažai.

Kariui perduodant pareigūnams smurtavusį asmenį, pastarasis pradėjo įžeidinėti policijos patrulius, o prie jo dar prisijungė ir automobilio „Opel Omega“ keleivis, kuris iki savo kolegos sulaikymo nerodė akivaizdžios agresijos. Todėl policijos pareigūnams teko sulaikyti abu asmenis ir išvežti juos į komisariatą aplinkybėms aiškintis.

Likę įvykio vietoje policijos pareigūnai ir automobilio „Isuzu“ vairuotojas padėkojo karo policininkui už laiku suvaldytą situaciją ir profesionaliai atliktą darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paukštė

Paukštė portretas
Tai buvo kelių vištalis.Iki gaidelio jam dar toli..

prijaučianti policijai

prijaučianti policijai portretas
Didelė pagarba. Jei visi pareigūnai tokie būtų kaip Igoris - būtų saugiau gyventi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių