Gaudydami neblaivų vairuotoją pareigūnai panaudojo ginklą

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai šūviais stabdė raginimų sustoti nepaisiusį lengvąjį automobilį. Paaiškėjo, kad techniškai netvarkingą ir niekur neregistruotą priemonę vairavo visiškai girtas vyras.

Sekmadienį vakare Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties komandos pasieniečių ekipažas, patruliavęs tarnybiniu visureigiu „Mitsubishi Pajero“, Vilniaus rajono Mickūnų miestelyje pastebėjo įtartinai manevravusį automobilį „Honda Accord“.

VSAT pareigūnų akivaizdoje mašina pavojingai išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, tad ją nuspręsta patikrinti.

Priartėję pasieniečiai įjungė tarnybinio automobilio garso bei šviesos signalus ir pareikalavo vairuotojo sustoti šalikelėje. Tačiau „Honda Accord“ vairavęs vyras šį reikalavimą ignoravo, padidino greitį, pasuko į miško keliuką.

Bėglį visureigiu persekioję VSAT pareigūnai pakartotinai pareikalavo sustabdyti automobilį ir per garsiakalbį informavo, jog gali būti panaudotas šaunamasis ginklas. Tai nepaveikė vairuotojo, kuris nemažindamas greičio pavojingai kirto pagrindinį kelią, ignoravo kelio ženklus ir kėlė realią grėsmę kitiems eismo dalyviams.

Gaudynių metu VSAT specialiosios komandos pareigūnas iš tarnybinio šautuvo „Winchester Defender“ paleido du įspėjamuosius šūvius į viršų, o „Honda Accord“ nemažinant greičio – dar keturis šūvius į automobilio ratus.

Bėglį pasieniečiams pavyko sulaikyti ties Vilniaus rajono Taurijos kaimu, maždaug už 10 kilometrų nuo jo stabdymo vietos. Tikslūs VSAT pareigūnų šūviai prakiurdė priekinį „Honda Accord“ ratą.

Gaudynių metu apgadintas ir tarnybinis pasieniečių visureigis – nulūžo dešinės pusės šoninis vaizdo veidrodėlis, sudaužyti švyturėliai.

Išsiaiškinta, kad išregistruotą ir privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu neapdraustą „Honda Accord“ automobilį vairavo 21 metų Vilniaus rajono gyventojas. Kartu su juo vyko dar du vietiniai gyventojai, 14 ir 22 metų.

Paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjęs vyras buvo neblaivus. Į alkoholio tikrintuvą jis pripūtė 2,35 promiles. Vairuotoją ir automobilį „Honda Accord“ pasieniečiai perdavė į įvykio vietą iškviestiems policijos pareigūnams.

Vyrui teks administracine tvarka atsakyti už netvarkingos transporto priemonės vairavimą bei už atsisakymą ją sustabdyti. Už pastarąjį pažeidimą gresia bauda nuo 850 iki 1200 eurų.

Neblaivus prie vairo sėdęs Vilniaus rajono gyventojas neišvengs ir baudžiamosios atsakomybės. Ikiteisminį tyrimą dėl transporto priemonės eksploatavimo taisyklių pažeidimo apsvaigus nuo alkoholio pradėjo Vilniaus rajono policija.

Pilnametis automobilio keleivis po apklausos paleistas, o nepilnametį VSAT pareigūnai perdavė tėvams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Kada baigsit p..t protą "persekiojo"? Grėsmingai vijosi, iš paskos važiuodami, sugebėjo peršauti tik priekinį ratą, tačiau į sėdėjusius 14 m. nepilnametį ir 22 m. jaunuolį, kaip ir vairuotojo, nušauti nepavyko, galimai užstrigo ginklas? Už bėglių nenušovimą, bus pradėtas ikiteisminis tyrimas? Kur gyvename, kaip elgiatės taip ir rašykite.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių