Elektrėnų policininkas pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį dėl piktnaudžiavimo ir dokumento klastojimo kaltu pripažino Elektrėnų policijos komisariato vyresnįjį tyrėją Sigitą Gulbiną.

Jam skirta lygtinė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė ir 1,8 tūkst. eurų bauda.

Policininkui taip pat uždrausta trejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Be to, jis turės sumokėti 753 eurų įmoka į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų fondą, dalyvauti elgesį keičiančioje programoje.

S. Gulbinui teks atlyginti žalą, ji siekia kelis tūkstančius eurų.

2016 metų vasarį buvo gautas pranešimas dėl triukšmo bute Šviesos gatvėje.

Įtariama, kad atvykęs S. Gulbinas vakarėlyje dalyvavusius vaikinus ir merginas  suguldė ant grindų, panaudojo ne tik psichologinį, bet ir fizinį smurtą – sudavė smūgius rankomis, purškė pipirines dujas, uždėjo antrankius ir panaudojo elektros impulsinį prietaisą „Taser“. Kai kurie vaikinai ir merginai buvo nepilnamečiai.

Nuosprendis nėra galutinis ir gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Teisėjas Linas Dudys sakė, policininkui pareikšti kaltinimai pasitvirtino.

Po nuosprendžio paskelbimo prie teisėjo priėjo Seimo narė Dovilė Šakalienė ir paspaudė teisėjui ranką, dėkodama jam už nuosprendį.

„Man kėlė labai didelį nerimą ši byla, buvo galima įtarti, kad policijos pareigūnas žiauriai elgėsi su vaikais, su nerimu laukiau rezultato, mes stengėmės padėti jaunuoliams“, – žurnalistams teisme sakė Seimo narė. 

37 metų S. Gulbinas kol kas dirba policijoje, jis vertinamas kaip principingas pareigūnas. Pareigūnas yra sakęs, kad šią bylą vertina kaip susidorojimą su juo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ne taip jau ir blogas tas Gulbinas,buvau susidures ne karta,o ten buvo tikrai zinau itakingu teveliu vaikuciai,tai va ir sudirbo Siguti,gaila

BRONIUS TAMALIUNAS.

BRONIUS TAMALIUNAS. portretas
DEJE , DAR DAUG TOKIU KURIE GRIEBESI TAZERIU VISAI NEZINODAMI REIKE AR NEREIKE.MANO AKIVAIZDOJE ,,PARDUOTUVES APSAUGINIU MELAGINGAI KURSTIMI NET DU PASIRUOSE NAUDOTI TAZERIUS PRIES NEI NEMANANTY PRIESINTIS PAREIGUNAM JEUNA ZMOGU KURIS NEPATIKO PARDUOTUVES APSAUGINEM.JEI NE AS BUTU PADARYTAS NUSIKALTIMAS.....ATSARGEI SU TAIS TAZEREIS,PAAISKINKIT KAD PILIETIS GALI TURETI SIRDIES STIMULETORIUS KURIE GALI SUSTOTI--TAI MIRTIS... KAS ATSAKYS????MINETAM ATVEJY BUVO KETURI STIPRUS POLICIJOS PAREIGUNAI SUIMTI VIENA JEUNUOLY IR PASIRUOSE NET DU TAZERIUS....ZMOGAUS MIRTIMI GALEJO BAIGTIS TOKIE VEIKSMAI...O JIS TIK UZDELSE PRIE KASOS --PER ILGAI IESKOJO PINIGU APSKAICIUOTOM PREKEM APMOKETI,IR APSAUGINEI SUGRIEBE NUVILKO Y KAMERA UZRAKINO ,ISKVIETE POLICIJE IR JIEM VISAIP AISKINO KAD KAIP TIK ATIDARYSIM KAMERA GRIEBKIT IR LAUZYKIT NES LABAI AGRESYVIS.....IS NIEKO GALEJO NESVEIKA SIRDY SUSTABD

Anonimas

Anonimas portretas
Netikiu kad ta sadista nubaus. Du metus dirba ir grasina.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių