E. Karaliaus neteisėto praturtėjimo byla – vėl teisme

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra dar kartą teismui perdavė stambaus masto kontrabanda įtariamo Viliaus Karaliaus sūnaus Edgaro Karaliaus bylą dėl galimo jo neteisėto praturtėjimo.

Byla teismui grįžta po papildomo tyrimo. Papildomą ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai.

Šio tyrimo metu buvo patikslintos E.Karaliaus gautos pajamos ir išlaidos, įvertintos lėšos, skirtos mokslui, pragyvenimui ir vartojimui, papildomai apklausti liudytojai. Taip pat byla papildyta medžiaga, susijusia su E.Karaliaus tėvo galimai nusikalstama veika, susijusi su cigarečių kontrabanda, pranešė Generalinė prokuratūra.

Advokato padėjėju dirbantis E.Karalius kaltinamas tuo, kad 2010 metų pabaigoje nuosavybės teise turėjo didesnės nei 500 MGL (apie 19 tūkst. eurų) vertės turtą: beveik 1,8 mln. eurų vertės žemės sklypą ir gyvenamąjį namą, 200 tūkst. eurų vertės negyvenamąsias patalpas ir 15 tūkst. eurų vertės „Mercedes- Benz C220“ automobilį.

Kaip pranešė prokuratūra, E.Karalius, įtariama, žinojo, kad šio turto įsigijimas negalės būti pagrįstas teisėtomis pajamomis. E.Karaliaus teisėtos pajamos nuo 2001 iki 2011 metų pradžios sudarė šiek tiek daugiau nei 420 tūkstančių eurų.

Tuo laikotarpiu, iki savo 28-ojo gimtadienio, E.Karalius įsigijo turto už daugiau kaip 919 tūkst. eurų, o vidutinės vartojimo išlaidos siekė beveik 27 tūkst. eurų.

„Įvertinęs akivaizdžią disproporciją, t. y. beveik 526 tūkst. eurų skirtumą tarp jo išlaidų ir pajamų, prokuroras konstatavo, kad E.K. pats neturėjo pakankamai lėšų, gautų iš teisėtų šaltinių, sumokėti už įsigytą turtą“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ši baudžiamoji byla nagrinėjama beveik penkerius metus. Pirmą kartą byla dėl E.Karaliaus neteisėto praturtėjimo Vilniaus miesto apylinkės teismui buvo atiduota 2011 metų gruodžio mėnesį.

2013 metų sausį Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu teisininkas buvo pripažintas kaltu dėl neteisėto praturtėjimo. Tačiau 2014 metų lapkričio mėnesį Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija šį nuosprendį panaikino ir E.Karalių išteisino.

Su tokiu sprendimu nesutikęs prokuroras pateikė kasacinį skundą. 2015 metų birželį Aukščiausiasis Teismas išteisinamąjį nuosprendį panaikino, o bylą perdavė iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka ir išsiaiškinti, ar į E.Karaliaus nekilnojamąjį turtą investuoti pinigai nebuvo gauti iš nusikalstamų veikų. Byla papildomam tyrimui grąžinta į Generalinę prokuratūrą.

Jeigu E.Karalius bus pripažintas kaltu dėl neteisėto praturtėjimo, jam gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

E.Karaliaus tėvas V.Karalius anksčiau buvo teistas ir kalėjo dėl kontrabandos. Dabar jis vėl teisiamas, šįkart vienoje didžiausių Lietuvoje kada nors tirtoje kontrabandos byloje.

Dešimt asmenų, tarp jų buvęs policijos pareigūnas V.Karalius, kaltinami sukūrę Rusijoje, Baltarusijoje, Lenkijos ir Vokietijos veikusį nusikalstamą susivienijimą ir organizavę bendros daugiau nei 2 mln. eurų vertės cigarečių kontrabandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Jeigu bus pripažintas kaltu dėl šimtų milijonų turto įsigijimą nusikalstamu būdu,gali gauti net BAUDĄ.Tai valstybė,kuri kovoja su nusikalstamumu,tai įstatymai.Tai gal jam duokite paskatinimą,kad sugebėjo apvogti valstybę?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių