Dvigubame mikroautobuso dugne – kontrabandinės cigaretės

  • Teksto dydis:

Iš Dieveniškių kilpos važiavusio Vilniaus rajono gyventojo mikroautobuso dvigubame dugne pasieniečiai aptiko beveik 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Širvių kaimo prieigose, kelyje Dieveniškės–Šalčininkai, tikrino 30-mečio Vilniaus rajono gyventojo ir jo vairuoto krovininio mikroautobuso „Fiat Ducato“ dokumentus.  

Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų į kilpą įvažiuojančiųjų ir išvažiuojančiųjų patikrą.

Kaip skelbia VSAT, pareigūnai atkreipė dėmesį, kad šalia vairuotojo esančios keleivių sėdynės tvirtinimo varžtai buvo labai nusidėvėję. Kilus įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, pasieniečiai mikroautobusą patikrai pristatė į G.Žagunio užkardą. Čia paaiškėjo, kad po įtartina sėdyne, automobilio dugne, yra įrengta slėptuvė. Iš jos pasieniečiai ištraukė 1970 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“, pažymėtų Baltarusijos akcizo ženklais

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Vilniaus rajono gyventojui  VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai teismas jam skirs baudą nuo 4000 iki 6000 eurų, taip pat galės konfiskuoti „Fiat Ducato“.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai paleido. Mikroautobusas ir cigaretės saugomi Vilniaus rinktinėje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių