Durpių briketuose – per 300 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabanda

  • Teksto dydis:

Iš Baltarusijos atvykusiame traukinyje muitininkai aptiko, preliminariais skaičiavimais, daugiau kaip 300 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabandos.

Kaip pirmadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, iš Baltarusijos į Vilniaus Vaidotų geležinkelio postą traukinys su durpių briketų kroviniu atvažiavo rugpjūčio 14 dienos rytą.

Muitinės pareigūnai nusprendė detaliai patikrinti keletą maišų, kurių kiekvienas sveria 400 kilogramų ir jau netrukus paaiškėjo, kad maždaug kas antrame maiše, tarp durpių briketų paslėpta po keturias dėžes cigarečių.

Krovinys – 117 maišų, sveriančių 46,8 tūkst. kilogramų, buvo sulaikytas, dėl sudėtingų krovos darbų šiuo metu dar tebevyksta jo patikrinimas.

 

 

Preliminariais duomenimis, iš viso į Lietuvą mėginta įvežti apie 230 dėžių (117 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais gali siekti apie 350 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl sulaikytos kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Muitininkų duomenimis, tai penktas stambios cigarečių kontrabandos sulaikymas geležinkelio transporte šiemet. Pernai per visus metus geležinkelyje buvo sulaikytos iš viso penkios tokios siuntos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
Dar reikėtų patikrinti ir įvežamų trąšų pakuotes :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių