Du vilniečiai įtariami apšvarinę 20 namų

  • Teksto dydis:

Du vilniečiai įtariami pernai rudenį apvogę 20 namų Vilniuje ir Trakų rajone. Pareigūnai nustatė, kad visų vagysčių metu iš namų buvo pagrobta turto, kurio bendra vertė - daugiau nei pusė milijono litų.

Ikiteisminį tyrimą dėl šių nusikaltimų baigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai.

Pasak policijos pranešimo, 26 metų D.Ž. ir 24 metų R.T. buvo sulaikyti 2013 metų lapkričio 29 dieną. Jiems buvo pareikšti įtarimai dėl didelės vertės svetimo turto vagystės, padarytos lapkričio 20 dieną iš gyvenamojo namo J.Masalskio gatvėje, taip vagystės, padarytos tą pačią jų sulaikymo dieną Vilniaus rajone, Dūkštų seniūnijos teritorijoje. Sulaikymo metu įtariamieji automobiliu „Audi A3“ mėgino sprukti nuo pareigūnų, tačiau, pasitelkus policijos pajėgas, buvo sulaikyti.

Pradėtų ikiteisminių tyrimų metu Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnams pavyko surinkti įrodymų, kad būtent šie, ankščiau ne kartą teisti asmenys, rugsėjo-lapkričio mėnesiais apvogė 20 gyvenamųjų namų Vilniaus ir Trakų rajonuose bei sostinėje.

Nusikaltimų metu nemaža dalis turto buvo sugadinta ar sunaikinta. Vagys vogė juvelyrinius dirbinius, buitinę ir kompiuterinę techniką, pinigus, alkoholinius gėrimus. Įtariamieji, atspaudę plastikinių langų ar durų rėmus, įsibraudavo į namus dienos metu, kuomet namuose nieko nebūdavo.

Tyrimo metu buvo nustatyti ir lombardai, kuriuose D.Ž. ir R.T. realizavo dalį pagrobto turto. Atlikus kratas, dalis daiktų buvo surasta ir grąžinta teisėtiems savininkams. Šiame 13 tomų tyrime nukentėję nukentėjusieji ir draudimo bendrovės pateikė civilinius ieškinius už daugiau nei 600 tūkst. litų sumai. Įtariamiesiems nuo sulaikymo dienos iki šiol taikoma griežčiausia kardomoji priemonė - suėmimas, teismo jie laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai šiuos asmenis buvo sulaikę ir 2008 metų rugsėjo mėnesį – tuomet jie po vagystės iš namo bandė pasprukti nuo pareigūnų automobiliu su vogtais daiktais ir, Antakalnio gatvėje apgadinę keletą automobilių, buvo sulaikyti. 

2013 metais D.Ž. ir R.T. išėjo į laisvę, ir toliau vogė iš gyvenamųjų namų.

Baudžiamasis kodeksas už didelės vertės svetimo turto vagystę numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių