Du kartus neblaiviam vairavusiam vilniečiui – 60 parų arešto

Vilniaus miesto apylinkės teismas skyrė 60 parų arešto bausmę vairuotojui, kuris sukėlė avariją ir sunkiai sužalojo pėsčiąjį, vėliau du kartus vairavo neblaivus.

Be to, trečiadienį paskelbtu nuosprendžiu vilniečiui Romanui Dmitrijevui trejus metus uždrausti vairuoti, jo vairuotojo pažymėjimas perduotas saugoti „Regitrai“.

Konfiskuotas vienas automobilių, kurį vyras vairavo neblaivus. Teismas konfiskavo vyro įsigytą „Volvo V70“. Kitos mašinos, kurią R. Dmitrijevas vairavo, teismas nekonfiskavo, nes ji jam nepriklauso. Tačiau teismas nusprendė iš vairuotojo išieškoti 3330 eurų – šios mašinos vertę atitinkančią sumą.

Gruodį įvykusiame posėdyje prokuroras vairuotoją prašė įkalinti 9 mėnesiams ir 3 metams uždrausti teisę vairuoti. Tuo metu  R. Dmitrijevas tikėjosi, kad teismas jį perduos laiduotojai žmonai. Moteris buvo atvykusi teismo posėdį, tikino, jog nesitikėjo, kad neseniai jos sutuoktiniu tapęs vyras paklius į tokius nemalonumus, žadėjo lydėti jį pas medikus gydantis nuo alkoholizmo.

„Jūs suvokiate, kokias veikas padarė jūsų sutuoktinis?“, – klausė teisėjas Mindaugas Ražanskas.

„Taip, suvokiu, negeras tikrai. Vaikščiosime į kliniką“, – teismą tikino moteris.

Tačiau prokuroras Egidijus Motiejūnas prieštaravo, kad vairuotojas nebūtų įkalintas ir perduotas žmonai, nes ji nėra tinkamas laiduotojas – pati bausta už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, be to, laidavimas šioje byloje apskritai negalimas.

„Nors ankstesnis teistumas išvykęs, jis nėra toks asmuo, kuriam gali padaryti įtaką. Vairavimas neblaiviam per porą mėnesių du kartus. Bausmės tikslai bus pasiekti tik skiriant realų laisvės atėmimą“, – sakė prokuroras.

Neblaivus vilnietis vairavo dvi skirtingas transporto priemones. Viena jų priklausė darbdaviui. Kitą automobilį „Volvo“, už kurį kas mėnesį mokama 107 eurų paskola, vairuotojas naudojosi.

„Labai atsiprašau, labai gailiuosi, niekada gyvenime negersiu alkoholio. Blogai padariau, viskas dėl alkoholio“, – apgailestavo kaltinamasis.

Bylos duomenimis, R. Dmitrijevas  2015 metų lapkritį Vilniuje, Gerosios Vilties gatvėje, kieme, vairuodamas automobilį „Ford Tranzit“ ir važiuodamas atbulas, partrenkė ir sužalojo vyrą. Tąkart vairuotojas buvo blaivus. 64 metų nukentėjusiajam buvo sunkiai sutrikdyta sveikata. Teismui buvo pranešta, kad nukentėjusysis neatvyks į teismo posėdį, jis guli namuose, gali judėti tik neįgaliojo vežimėlyje, o jo artimieji išvykę į užsienį, todėl nepadės nuvykti į teismą.

„Su tuo žmogumi susitaikėm, ten netyčia. Aš dirbau vairuotoju, vežiojau maistą į Priklausomybės ligų centrą, važiavau atbuliniu, iššoko iš šaligatvio pėsčiasis. Mašina didelė, aš jo nepastebėjau“, – sakė R. Dmitrijevas.

Tąkart vyras įkalinimo išvengė, nes susitaikė su nukentėjusiuoju, atlygino jam žalą. Tačiau byla vėl buvo atnaujinta, kai vairuotojas buvo sulaikytas neblaivus.

Pernai balandžio 11 dieną R. Dmitrijevas buvo sulaikytas neblaivus vairuojant darbo automobilį.

„Su darbo mašina važiavau išgėręs. Prie Gariūnų sustabdė kelių policija. Darbo metu gėriau, važiavau iš Kauno. Alaus išgėriau po vakar dienos ir pripūčiau. Tikrai kaltas“, – pripažino kaltinamasis. Tąkart jam nustatytas 1,99 promilės girtumas.

Po šio įvykio teisė vairuoti jam buvo atimta, tačiau birželį vyras vėl sėdo neblaivus prie vairo. Birželio 2 dieną Vilniuje Pilaitės prospektu važiuojančiam vairuotojui policija nustatė 2,15 promilės girtumą.

„Važiavau iš mamos, mašinoje prieš vairuojant gėriau alų“, – pripažino R. Dmitrijevas.

Teisėjas klausė, kodėl jis vėl vairavo neblaivus, kai jau buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo neblaiviam balandį.

„Buvau koduotis, kad daugiau tokių dalykų nebūtų. Man šokas“, – teigė kaltinamasis.

Po šių įvykių jis jau nebedirba vairuotoju, jam teko imtis sargo darbo.

Vyras baiminosi prarasti mašiną, kuria žmona į mokyklą ir darželį veža vaikus.

Teisėjas posėdyje paskelbė, kad kaltinamasis anksčiau baustas ir administracine tvarka už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus, beveik prieš dešimt metų – 2008-siais jis buvo sulaikytas neblaivus vairuojantis Varėnos rajone, jam buvo skirta 2 tūkst. litų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Musu visuomene pakanti

Musu visuomene pakanti portretas
Totalus debilas, gydyt reikia toki, ka ta zmona su juo veikia ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių