Draugą nužudžiusiam jaunuoliui – šešeri metai nelaisvės

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje neseniai pilnametystės sulaukęs elektrėniškis E.P. pripažintas kaltu nužudęs savo bičiulį.

Teismo paskirtą šešerių metų laisvės atėmimo bausmę jaunuolis atliks pataisos namuose, nukentėjusiesiems turės atlyginti 87 tūkst. eurų neturtinę ir 1 584 tūkst. eurų turtinę žalą, pranešė teismas.

Bylos duomenimis, 2014 metų lapkričio 30 dieną E.P. su gausia draugų kompanija šventė vieno iš draugų aštuonioliktąjį gimtadienį. Jubiliato močiutės sodyboje jaunuoliai linksminosi vartodami alkoholinius gėrimus. Po vidurnakčio dauguma nuėjo miegoti, o virtuvėje pasiliko mirtimi pasibaigusio konflikto dalyviai. Jaunuoliai apsižodžiavo, nes E.P. nepagarbiai atsiliepė apie nukentėjusiojo šeimą. Toliau vaikinai santykius aiškinosi išėję į kiemą parūkyti. E.P. ranka ir koja sudavė nukentėjusiajam į galvos sritį, šis krisdamas nuo laiptų galva atsitrenkė į plytelėmis išklotus laiptus.

Kaip teisme pasakojo E.P., jis su draugu pasodino nukentėjusįjį ant laiptų, o patys nuėjo į namą. Tik po kurio laiko nukentėjusysis buvo parneštas į namo vidų ir paguldytas ant lovos verandoje. Gimtadienį šventusio vaikino močiutė pastebėjo, jog jaunuoliui kažkas negerai ir iškvietė greitąją pagalbą. Nukentėjusysis nuo didelių galvos smegenų pažeidimų ligoninėje mirė.

Teismo nuomone, E. P. galėjo ir turėjo numatyti galimus padarinius. Nors to nesiekė, tačiau sąmoningai leido jiems atsirasti. E.P. smūgiuodamas kumščiu į kito neblaivaus žmogaus gyvybei svarbų organą – galvą, negalėjo nesuprasti, kad jis gali nugriūti, pavojingai susitrenkti galvą, žmogus gali patirti sužalojimus ar mirti.

Teismas įvertino ir E.P. elgesį po nusikaltimo padarymo. Tai, kad jis nukentėjusįjį į namo vidų įnešė tik paragintas kitų asmenų, nors pats buvo atsakingas dėl jo būklės. E.P. nepasidomėjo, kas jam yra, neiškvietė greitosios pagalbos. Teismas tai traktavo kaip abejingumą dėl galimų padarinių.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė, kad E. P. nusikalto būdamas nepilnametis. Jis prisipažino ir nuoširdžiai gailėjosi dėl padaryto nusikaltimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Nužudei žmogų 6m.nelaisvės.Nužudei šunį irgi gausi panašiai.Nuostabi Lietuvos teisėsauga ir teismai.Stebuklų šalis,o sako nebūna stebuklų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių