Dėl žurnalisto V. Lingio nuteistas I. Achremovas nebenori registruotis policijoje

  • Teksto dydis:

Dėl žurnalisto Vito Lingio nužudymo nuteistas Igoris Achremovas, kuris pernai balandį buvo paleistas lygtinai, prašo pakeisti probacijos sąlygas.

Teisme penktadienį pats I.Achremovas nepasirodė - jis yra įsidarbinęs tolimųjų reisų vairuotoju ir šiuo metu išvykęs iš Lietuvos.

Būtent su darbu siejamas prašymas pakeisti reikalavimus keturis kartus per mėnesį registruotis pataisos įstaigoje, būti namuose nuo 22 iki 6 valandos ryto, nebent nebuvimas susijęs su darbu, neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau nei septynioms paroms.

Pagal Probacijos tarnybos teikimą, siūloma registraciją pataisos įstaigoje pakeisti 20 MGL dydžio (2 tūkst. 600 litų) įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą, o neišvykimą iš namų - įpareigojimu tęsti darbą.

Tokį siūlymą Probacijos tarnyba suformulavo gavusi I.Achremovo advokatų kreipimąsi. Jam pritaria ir prokuratūra.

Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjant Probacijos tarnybos teikimą, viena iš I.Achremovo gynėjų advokatė Anžela Mirošnikova sakė, kad nuo 2012 metų vairuotoju dirbantis I.Achremovas kartais vykdydamas savo darbo funkcijas nebūna Lietuvoje visą kalendorinį mėnesį.

"Patruliniai ekipažai važiuoja tikrinti ir taip yra tiesiog trikdomas policijos darbas be reikalo, eikvojamos valstybės lėšos, o patikrinimo tikslas nėra pasiekiamas. Tai manome, kad teismas turėtų atsižvelgti į pasikeitusias Igorio Achremovo aplinkybes, į tai, kad jis charakterizuojamas teigiamai darbovietėje, į tarpininkavimus ir jo minimalią riziką (...) ir tenkinti teikimą", - žurnalistams po teismo posėdžio sakė advokatė.

"Mes tuo tikslu kreipėmės su prašymu ir Probacijos tarnyba įvertino viską, visus dokumentus, ir manė, kad iš tikrųjų pagrįsta",  -aiškino ji.

Teismas nutartį dėl probacijos sąlygų skelbs rugsėjo 30 dieną.

18 metų kalėjęs Igoris Achremovas į laisvę paleistas 2012 metų balandžio 10 dieną. I.Achremovas įkalinimo įstaigose praleido 18 metų, 5 mėnesius ir 20 dienų. Jam buvo likę kalėti šešeri metai metai, 6 mėnesiai ir 11 dienų.

I.Achremovas gyvena Vilniuje.

Dienraščio "Respublika" žurnalistas V.Lingys buvo nužudytas 1993 metų spalio 12 dieną Vilniuje.

Buvęs nusikalstamo susivienijimo "Vilniaus brigada" narys I.Achremovas buvo sulaikytas ir suimtas 1993-iųjų spalio 21 dieną..

Už nusikaltimą 1994-ųjų lapkritį buvo nuteisti "Vilniaus brigados" vadeiva Borisas Dekanidzė ir trys jo parankiniai - I. Achremovas, Viačeslavas Slavickis bei Borisas Bobičenka. B.Dekanidzei 1995 metais įvykdyta išimtinė mirties bausmė, o V.Slavickis ir B.Bobičenka pataisos namuose atliko teismo skirtą bausmę ir dabar yra laisvėje.

I.Achremovui buvo skirta mirties bausmė, tačiau tuo pačiu nuosprendžiu ji pakeista į laisvės atėmimą iki gyvos galvos. 2004-aisiais veikos perkvalifikuotos į naujojo Baudžiamojo kodekso straipsnius ir vilniečiui skirta 25 metų laisvės atėmimo bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

trek

trek portretas
Ne del zurnalisto,o vadinkim kaip yra.Zurnalisto zudikas..Negi nuteise del,nekalta.?

SRAIGĖ

SRAIGĖ portretas
Jį reikėtų paguldyti už kapinių tvoros.

taro

taro portretas
tai kokios problemos,pasodint ji atgal uz rezimo pazeidimus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių