Degalinę Vilniuje apiplėšti padėjo ir 18-metė mergina

  • Teksto dydis:

Vilniaus policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai dėl įžūlaus degalinės apiplėšimo pareikšti keturių asmenų organizuotai grupei. Tarp įtariamųjų – 18-metė mergina.

Šiemet liepos 3-osios vidurnaktį Vilniaus policija gavo pranešimą, kad Naujosios Vilnios rajone apiplėšta degalinė. Nusikaltimo metu buvo panaudotas fizinis smurtas prieš ten dirbusią operatorę, iš degalinės pavogti pinigai.

Policijai iš karto po nusikaltimo nepavyko nustatyti ir sulaikyti įtariamųjų. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus nusikaltimo padarymo. Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje buvo sudaryta speciali pareigūnų grupė šiam ypatingam nusikaltimui išaiškinti.

Iš pirminės tyrimo medžiagos buvo žinoma, kad du kaukėti asmenys užpuolė į lauką išėjusią degalinės operatorę, ją nunešė į degalinės patalpas ir surišo rankas, dažais užpurškė vaizdo kameras ir, pagrobę pinigus, pasišalino.

Po dviejų savaičių, liepos 19 dieną, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai sulaikė ir į areštinę uždarė pirmąjį įtariamąjį – 18-metį vilnietį.

Netrukus buvo sulaikyti dar trys ‒ 17-kos ir 21 metų vaikinai ir 18-metė mergina.

Policija teigia, kad kriminalistai surinko pakankamai duomenų, kad šie asmenys subūrė organizuotą grupę plėšimui įvykdyti su aiškiu ir iš anksto numatytu vaidmenų pasiskirstymu. Nusikaltimo vykdytojams buvo nupirkti drabužiai, kurie iškart po nusikaltimo sudeginti Nemenčinės miške, mobiliojo ryšio telefonai su išankstinio apmokėjimo planais, buvo įsigytos kitos priemonės ir net lęšiai, keičiantys akių spalvą.

Visi įtariamieji prieš nusikaltimą ir iškart po nusikaltimo audringai pramogavo Palangoje, taip iš anksto apsisaugodami ir sudarydami viziją, kad negalėjo būti Vilniuje nusikaltimo metu. Jaunuoliai iki tol policijai nebuvo žinomi.

Baudžiamasis kodeksas už apiplėšimą dalyvaujant organizuotoje grupėje numato laisvės atėmimo bausmę nuo 2 iki 10 metų.


Šiame straipsnyje: degalinėapiplėšimaspolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių