Darbo neteko girtas vairavęs Generalinės prokuratūros darbuotojas

  • Teksto dydis:

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis atleido iš pareigų Generalinės prokuratūros Personalo ir teisės skyriaus vyriausiąjį specialistą M.P., kuris vairavo automobilį būdamas neblaivus.

Kaip pranešė prokuratūra, jis atleistas dėl dviejų šiurkščių tarnybinių nusižengimų, kuriuos savo išvadose konstatavo specialiai sudaryta komisija.

Komisijos išvadose nurodoma, kad šių metų sausio 2 dieną M.P. neatvyko į tarnybą visą darbo dieną be pateisinamos priežasties ir tuo nevykdė savo pareigos laikytis įstatymų, kitų teisės aktų bei vidaus tvarkos taisyklių, o tuo, kad tą dieną darbo metu viešoje vietoje buvo neblaivus, ne tik nesilaikė atitinkamų teisės aktų reikalavimų, bet ir diskreditavo prokuratūros autoritetą.

Tarnybinis patikrinimas buvo pradėtas valstybės tarnautojui neatvykus į darbą. Gavus duomenų  apie tai, kad M.P. tą dieną  Vilniuje sukėlė eismo įvykį būdamas neblaivus,  tarnybinis patikrinimas buvo praplėstas ir pateikta bendra išvada, kuriai generalinis prokuroras pritarė.

Nustačius, kad vairuotojo M.P. kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuris šiuo metu tebevyksta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių