Darbo neteko girta buvusi Vilniaus teismo sekretorė

  • Teksto dydis:

Iš darbo atleista neblaivi darbe Vilniaus miesto apylinkės teisme buvusi sekretorė. Moteriai buvo nustatytas vidutinis 1,64 promilės girtumas.

Teisėjų tarybos narė, Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė Loreta Braždienė BNS trečiadienį patvirtino, kad toks įvykis teisme buvo ir darbuotoja iš pareigų atleista už šiurkštų tarnybinį nusižengimą. Ji darbo metu buvo neblaivi ir tokiais veiksmais diskreditavo teismą, kaip valstybės instituciją, kuri vykdo teisingumą.

Sekretorė dalyvavo baudžiamosios bylos nagrinėjime. Jo metu kaltinamoji įtarė, kad sekretorė neblaivi ir pranešė teismo vadovybei.

Teismo pirmininkė L. Braždienė tuo metu nagrinėjo civilines bylas, o po bylų nagrinėjimo iš teismo kanclerės sužinojo apie įvykį.

„Po teismo posėdžio byloje dalyvaujantis asmuo pajuto alkoholio kvapą, todėl buvo atliktas tarnybinis patikrinimas, sudaryta komisija, sekretorė išsiųsta neblaivumui nustatyti. Gavus išvadą iš neblaivumo nustatymo įstaigos, priimtas sprendimas ją atleisti iš darbo“, – BNS sakė L. Braždienė.

Pasak L. Braždienės, Vilniaus priklausomybės ligų centro medikai pateikė išvadą, kad moteris koncentruoja dėmesį, jos kalba aiški ir rišli, tačiau girtumas nustatytas.  

Abejonių dėl sekretorės blaivumo buvo kilę ir anksčiau, tačiau tąkart, maždaug prieš metus, ji pristatė pažymą, kad yra visiškai blaivi. Šįkart teismo darbuotoja buvo vežama tikrintis blaivumo teismo transportu ir lydima teismo personalo.

Sekretore Vilniaus miesto apylinkės teisme ji dirbo apie 20 metų. Moteris anksčiau buvo teisiama su seserimi teisininke byloje dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo. Tačiau, pasak L. Braždienės, nušalinti jos nuo darbo tuo metu nebuvo pagrindo, bet situacija buvo svarstyta.

„Aukšti reikalavimai, mažas užmokestis“

Kaip skelbė BNS, Vilniaus apylinkės teismui nuolat trūksta darbuotojų. Šiuo metu teisme trūksta 12 teisėjų.

Taip pat trūksta 20-ties posėdžių sekretorių. Kai kurie iš teisėjų neturi nuolatinių teismo posėdžių sekretorių – kasdien jie turi vis kitą pavaduojantį darbuotoją.

Trečiadienį vyko konkursas sekretorių pakaitines darbo vietas užimti, tačiau į jį neatvyko nė vienas asmuo.

„Aukšti reikalavimai, bet mažas darbo užmokestis“, – teigė teismo vadovė. Teismo sekretorė turi turėti aukštąjį universitetinį arba neuniversitetinį išsilavinimą, turi išspręsti bendrų gebėjimų testą.

Šiuo metu Vilniaus miesto apylinkės teisme dirba 59 civilines bylas nagrinėjantys teisėjai, 27 – baudžiamąsias ir administracinių teisės pažeidimų bylas ir devyni ikiteisminio tyrimo teisėjai.

2016 metais gauta 65 tūkst. 111 bylų: administracinių teisės pažeidimų – 16 tūkst. 234, baudžiamųjų – 3 tūkst. 967, civilinių – 44 tūkst. 910.

Vilniaus miesto apylinkės teismas yra pirmoji instancija, kuri nagrinėja baudžiamąsias, civilines, administracinių teisės pažeidimų bylas (įstatymų priskirtas šio teismo kompetencijai), hipotekos teisėjų kompetencijai priskirtas bylas bei su sprendimų ir nuosprendžių vykdymu susijusias bylas. Jame dirba apie keturi šimtai darbuotojų.

Taip pat apylinkės teismo teisėjai atlieka ikiteisminio tyrimo teisėjo ir kitas apylinkės teismo kompetencijai įstatymų priskirtas funkcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAS

VYTAS portretas
O TAI KALČIAUSIAS TAS BE ALKOHOLINIS ŠAMPANAS,TIKRIAUSIA BURATINAS.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių