Dailininkės A. Každailytės žudikui siūloma 18 metų nelaisvės

Vilniaus apygardos teismas antradienį baigė nagrinėti dailininkės Agnės Každailytės nužudymo bylą – prokuroras pasiūlė kaltinamajam skirti 18 metų laisvės atėmimo bausmę.

Tuo metu nukentėjusiųjų atstovas mano, kad tyrime ne viskas tinkamai atlikta, todėl byla turi būti grąžinta prokurorui.

Teismo posėdyje antradienį prokuroras Liutauras Rudzevičius sakė, kad už nužudymą ir kitus nusikaltimus kaltinamajam Mindaugui Lozaraičiui turėtų būti skirta 18 metų laisvės atėmimo bausmė. Kitas kaltinamasis Aleksejus Baranovas, kuris teisiamas tik dėl turtinių nusikaltimų, prokuroro vertinimu, turėtų kalėti 5 metus ir 9 mėnesius. Abu anksčiau teistus vyrus prašoma pripažinti itin pavojingais recidyvistais.

Prokuroras mano, kad abiejų kaltė yra įrodyta, todėl turėtų būti paskelbtas apkaltinamasis nuosprendis.

Tuo metu nužudytosios artimiesiems atstovaujantis advokatas Valdemaras Bužinskas mano, kad šioje byloje ne viskas buvo išsiaiškinta iki galo.

„Aš kaip maniau, taip ir manau, kad kaltinamasis aktas neatitinka faktinių bylos aplinkybių ir tai trukdo teismui visapusiškai išnagrinėti bylą“, – BNS sakė V. Bužinskas. Jis dar sausį pateikė prašymą pakeisti kaltinimus. Advokatas sako manantis, kad tam yra pagrindas – jis išanalizavo bylos medžiagą ir nustatytas aplinkybes.

Pripažinti bendrininku

M. Lozaraitis teismui buvo perduotas kaltinant, kad įvykdė dailininkės nužudymą iš savanaudiškų paskatų. Tuo metu nukentėjusieji mano, kad jis turėtų būti teisiamas ir baudžiamas kaip įvykdęs itin žiaurų nužudymą. Teismas advokato raštą dėl naujo kaltinimo M. Lozaraičiui paėmė savo žinion.

Už nužudymą itin žiauriai teismai paprastai skiria griežtesnes bausmes, nei už įprastai įvykdytą nužudymą. Nukentėjusieji taip pat norėtų, kad A. Baranovas būtų teisiamas kaip žmogžudystės bendrininkas.

„M. Lozaraičio veiksmai, kaip jis nurodo, netelpa į laiką. Per daugiau nei 20 min. – jis pateko į butą, sumušė suduodamas keturis smūgius, tada nužudė. Paskui gretimo buto duris atsuko atsuktuvu, pertempė lavoną, paslėpė lavoną, vėl užsuko duris. Paskui dar nuvyko į bankomatą ir paėmė pinigų. Ir tai jis turėjo padaryti per daugiau nei 20 minučių. Tiek veiksmų į tokį laiką netelpa“, – BNS sakė V. Bužinskas.

Nusikaltimas buvo įvykdytas Sodų gatvėje esančiame bute, pinigai buvo paimti iš netoliese stotyje esančio bankomato.

Tyrimo duomenimis, 2015 metų liepos 22 d. M. Lozaraitis apie 2 val. nakties peiliu atsirakino nukentėjusiosios buto Vilniuje, Sodų gatvėje, duris ir pasmaugė namie buvusią moterį. Įvykdęs nusikaltimą, M. Lozaraitis pertempė jos kūną į tuščią kaimyno butą, jo duris buvo išlaužęs jau anksčiau, bandė slėpti nusikaltimo pėdsakus. Pasišalindamas iš nusikaltimo vietos, M. Lozaraitis pasisavino aukos mobilųjį telefoną, kompiuterį, banko korteles bei kelis kitus asmeninius daiktus.

A. Každailytei netikėtai dingus, policija pradėjo paiešką, apie dingusią menininkę pranešė daugelis žiniasklaidos priemonių, žinia plito ir socialiniais tinklais internete. Po kelių dienų su nužudymu susieti M. Lozaraitis ir A. Baranovas buvo sulaikyti, o A. Každailytės  kūnas – surastas.

Pasinaudojo kaimyno butu

Vilniaus Kriminalinės policijos pareigūnai atlikdami ikiteisminį tyrimą nustatė, kad M. Lozaraitis 2015 metų pavasarį apsigyveno Vilniuje pas A. Baranovą, su juo susitiko ir susidraugavo Alytaus pataisos namuose. Kaltinamieji su A. Každailyte buvo supažindinti, kai ji pardavusi savo butą kėlėsi gyventi į kitą – abu vyrai buvo pasamdyti remontuoti naująjį moters būstą ir padėti jai persikraustyti. Pradėję buto remontą M. Lozaraitis ir A. Baranovas pastebėjo, kad kaimyniniame bute niekas negyvena.

Tyrimo duomenimis, išlaužę šio buto duris, jie apsilankė jame kelis kartus ir pavogė įvairiausių daiktų už beveik 13 tūkst. eurų. Išlaužtos kaimyno buto durys buvo pridengtos remontuojam menininkės butui nupirktais stiklo vatos paketais, tad įsilaužimo žymių niekas nepastebėjo.

Persikraustymo dieną, kaip įtariama, M. Lozaraitis iš moters rankinės ištraukė 100 eurų – neva už tai, kad ji neatsiskaitė už tebevykstančius remonto darbus. Kitą dieną apie pavogtus pinigus tapo žinoma, tad M. Lozaraičio paslaugų atsisakyta. Keletą dienų A. Baranovas butą remontavo vienas. Vieną vakarą, kai A. Baranovas grįžo po šio darbo namo, M. Lozaraitis užsiminė, kad eis apvogti A. Každailytės ir po kelių valandų išėjo. Likęs namie A. Baranovas paryčiais sulaukė M. Lozaraičio skambučio ir susitiko su juo mieste.

Laukdamas bendrininko M. Lozaraitis sugebėjo pasinaudoti nužudytosios banko kortele ir iš jos sąskaitos nuėmė daugiau nei 100 eurų. Už juos abu kaltinamieji vėliau čigonų tabore pirko narkotikų. Nužudytosios daiktus, kurių bendra vertė nesiekė 500 eurų, ketinta parduoti.

Nuosprendis šioje byloje bus skelbiamas balandžio 3 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Figelis

Figelis portretas
Kodėl niekas nerašo kaip iš tikrųjų buvo.Negali šiaip sau ateiti ir nužudyti.Kažkas buvo,kad tokie žmonės atėjo.Juk reikia žinoti ką tas žmogus turi,su kuo gyvena,ir t.t...,neaiškiai rašoma šiame straipsnyje,parašykite detales.Buvo rašyta,kad tie vyrai darė remontą šios moters bute ir t.t...,kas įvyko, kad taip pasielgė ,neaišku.Žinoma,bet kokiu atvėju žmogaus žudyti negalima,kas nebūtų ,yra juk civilizuotų būdų problemom išspręsti.

Gafas

Gafas portretas
Pražudė žmogų noras už dyką pasidaryti remontą.Už dyką nieko nėra.Gaila,bet dėl to kenčia ne vienas,kuris nori kitais pasinaudoti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių