Buvusiam policininkui už draugo nužudymą gresia 8 metai belangės

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos prokuratūra prašo pripažinti kaltu dėl nužudymo ir skirti aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę buvusiam kelių policijos tyrėjui Audriui Naudžiūnui.

Bausmę prokuroras pasiūlė antradienį Vilniaus apygardos teismo posėdyje.

Buvęs policininkas kaltinamas per išgertuves nušovęs savo kaimyną.

Nusikaltimas buvo įvykdytas 2015 metų kovą įtariamojo motinos namuose Vilniuje, Gerosios Vilties gatvėje. Vyrai buvo pažįstami nuo vaikystės ir nuolat bendravo. A.Naudžiūno motina žurnalistams yra sakiusi, kad įvykio metu abu vyrai buvo neblaivūs, o ji buvo kitame kambaryje ir įvykio vietoje nebuvo.

Pistoletu „Makarov“ sužalotas Tomas Paškevičius kitą dieną mirė ligoninėje.

Nukentėjusios byloje pripažintos nušauto vyro T.Paškevičiaus žmona ir dukra pateikė civilinius ieškinius – abi prašo po 30 tūkst. eurų neturtinės žalos ir 4 tūkst. 889 eurų turtinės žalos.

A.Naudžiūnas yra pasakojęs, kad nelaimės dieną jis su kitais vyrais neblaivus grįžo iš medžioklės miške, laiptinėje jis sutiko T.Paškevičių, pastarasis irgi buvo apsvaigęs, vyrai nusprendė baigti gerti degtinės butelį.

„Tomas paprašė parodyti pistoletą, išėmus iš seifo pistoletą, išėmiau apkabą. (..) Buvau įsitikinęs, kad pistoletas neužtaisytas. Jokios tyčios nebuvo, su šeima puikiausia sutarėme“, – teisme yra pasakojęs A.Naudžiūnas.

Vyras nuosprendžio laukia laisvėje. Jis sakė, kad su žuvusiuoju draugavo apie 40 metų ir jų santykiai buvo puikūs, tikslo žudyti neturėjo jokio. Įvykio dieną nesipyko, tik būdami neblaivūs galėjo garsiai kalbėtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vitas

vitas portretas
visems istatymas vinodas yra tik vienas varijantas uz pinigus galima nupirkti pati velna bet ne dievo o lietuvoj viska galyma nes lietuva yra banannu salys vot tokie reikalai

toki

toki portretas
arba i psichiatrine uzdaryti arba iki gyvos galvos o ka cia mala tai niekas nepatikes nebent /savas/ prokuroras nes buve komunisteliai savus palaiko kad ir valantino atveju turbut visi zino bet.... tyla... gera byla....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių