Buvusiam kriminalistų vadovui A. Matoniui nepavyko išvengti nuobaudos

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas antradienį antrą kartą atmetė buvusio Kriminalinės policijos biuro vadovo Algirdo Matonio skundą dėl paskirtos nuobaudos už vairavimą išgėrus.

Teismas paliko galioti teismo nutarimą, kuriuo aukštas pareigas ėjusiam policijos pareigūnui buvo paskirta 579 eurų bauda ir atimta teisė vairuoti transporto priemonę dvejus metus.

A.Matonis pernai kovą sulaikytas neblaivus Vilniuje vairuojantis automobilį. Teisme A. Matonis bandė įrodyti, kad jis, būdamas išgėręs, privalėjo sėsti prie automobilio vairo dėl ,,būtinojo reikalingumo“. Skunde aiškino, kad jis skubiai turėjo nuvykti į Vilniuje esantį Lietuvos kriminalinės policijos biurą dėl gresiančio nusikaltimo.

Vilniaus apygardos teismas šiuos argumentus atmetė.

„Byloje nepasitvirtino A.Matonio versija, kad aplinkybės, dėl kurių jis neatidėliotinai turėjo vykti užkardyti tariamą nusikaltimą, buvo išskirtinės“, - rašoma teismo pranešime spaudai.

Teismo nuomone, A.Matonis nepasinaudojo kitais būdais perduoti kolegoms slaptą informaciją ir deleguoti juos užkirsti kelią galimiems nusikaltimams bei užtikrinti visuomenės saugumą.

A.Matonio administracinę bylą Vilniaus apygardos teismas nagrinėjo antrą kartą. Ji grįžo po kovo 31 dieną priimtos Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutarties, kurioje nurodyta, kad teismas nesudarė galimybių A. Matoniui pateikti įrodymus ir duoti paaiškinimus apie dokumentuose pateiktą įslaptintą informaciją.

A.Matonis teisme viešai prisipažino kaltas dėl vairavimo išgėrus, bet teigė turėjęs neatidėliotinos informacijos apie nusikaltimus, kurie netrukus gali būti įvykdyti.

A.Matonis taip pat nesėkmingai bylinėjosi dėl atleidimo iš tarnybos.

Iš policijos atleistas A. Matonis įsidarbino įmonėje „Gelsauga“. Tai yra dukterinė „Lietuvos geležinkelių“ įmonė, kuri rūpinasi objektų apsauga ir teikia kitas paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių