Buvusi teisėja lieka pripažinta kalta dėl pagalbos sukčiauti

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį atmetė buvusios Vilniaus teisėjos Anželikos Šimaitienės apeliacinį skundą byloje, kurioje ji pripažinta kalta dėl padėjimo sukčiauti.

Atmetus skundą, paskirta bausmė – 7530 eurų bauda – lieka galioti, pranešė bylą tyrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

2011 metų kovo 1 dieną ikiteisminį tyrimą pradėjo Vilniaus apygardos prokuratūra, atsižvelgdama į daugiabučių namų savininkų bendrijos prašymą, vėliau tyrimas buvo perduotas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybai.

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad buvusi Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo teisėja suklastojo teismo sprendimą dėl juridinę reikšmę turinčio fakto nustatymo, taip padėdama teisininkui S.V. naudojant suklastotą dokumentą apgaule įgyti 1,6 mln. litų (arba 464 tūkst. eurų) vertės žemės sklypą sostinės M.K.Čiurlionio gatvėje.

2012 metų vasario 14 dieną šis ikiteisminis tyrimas buvo baigtas ir perduotas teismui.

A.Šimaitienė už teisėjo vardo pažeminimą 2011 metais iš pareigų atleista prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretu. Prieš tai, 2006-aisiais prezidentė buvo sustabdžiusi jos, kaip teisėjos, įgaliojimus.

Nustatyta, kad A.Šimaitienė vilkino su skolų išieškojimu susijusias bylas, o su butų privatizavimu lengvatinėmis sąlygomis, nuosavybės teisių atkūrimo į žemę ir kitą nekilnojamąjį turtą susijusias bylas nagrinėjo aplaidžiai ir skubotai, vadovavosi neegzistuojančiais dokumentais, melagingais liudytojų parodymais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
AFERISTE,PAEME 200 EURO UZ TIPO DUOKUMENTOS,KAD GRAZINS JAU PATVARKITOS.NERA NEKO JAU METUS

O

O portretas
kiek tokių šimaitienių dar ir dabar užima tokius postus???????????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių