Buvęs prokuroras bus teisiamas dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra baigė prieš kelerius metus pradėtą tyrimą ir perdavė teismui piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu įtariamo buvusio Vilniaus apylinkės prokuroro Egidijaus Šleiniaus bylą.

„Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad buvęs Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras E. Š. nuo 2003 metų iki atleidimo iš tarnybos 2013 metais neperdavė vieno savo paties pradėto ikiteisminio tyrimo medžiagos ikiteisminio tyrimo įstaigai tyrimui atlikti, o jam pavestuose kontroliuoti daugiau kaip 50 ikiteisminių tyrimų nepriėmė galutinių procesinių sprendimų – t. y. nenutraukė ikiteisminių tyrimų ar neperdavė bylų teismui“, – rašoma Generalinės prokuratūros penktadienį išplatintame pranešime.

Taip pat įtariama, kad ikiteisminius tyrimus atlikusiems pareigūnams tuometinis sostinės prokuroras E. Šleinius suteikė tikrovės neatitinkančią informaciją, kad procesiniai sprendimai priimti, bei pasirašė statistines bylų korteles, kuriose nurodė melagingus duomenis apie tariamai priimtus sprendimus.

„Siekdamas nuslėpti šias aplinkybes, E. Š. prokuratūros registracijos žurnaluose įrašydavo duomenis, kad ikiteisminio tyrimo medžiagos grąžintos tyrimą atlikusioms įstaigoms, nors ikiteisminių tyrimų medžiagas laikė savo žinioje“, – nurodo Generalinė prokuratūra.

Iš tarnybos prokuratūroje prokuroras E. Šleinius pasitraukė savo noru 2013 metais. Ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu pradėtas 2016-aisiais po atlikto tarnybinio patikrinimo.

Pasitraukdamas iš tarnybos prokuratūroje, kaip teigia Generalinė prokuratūra, savo kontroliuotų ikiteisminių tyrimų medžiagų E. Šleinius negrąžino nei ikiteisminio tyrimo įstaigoms, nei skyriaus vyriausiajam prokurorui, o, pasinaudodamas tuo, kad šios medžiagos buvo jo žinioje, neteisėtai išnešė iš prokuratūros patalpų. Dalį iš jų, jau nedirbdamas prokuroru, E. Šleinius 2014 ir 2016 metais grąžino ikiteisminio tyrimo įstaigoms, o dalį, įtariama, paslėpė ar prarado.

„Tokiais neteisėtais veiksmais E. Š. pažeidė Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintą prokuroro pareigą ginti asmens, visuomenės ir valstybės teises ir teisėtus interesus. Piktnaudžiaudamas tarnyba, E. Š. nesiėmė visų būtinų veiksmų greitai ir išsamiai atskleisti nusikalstamas veikas bei tinkamai pritaikyti baudžiamąjį įstatymą, kad nusikalstamą veiką padaręs asmuo būtų nustatytas bei teisingai nubaustas“, – teigė ikiteisminį tyrimą atlikusi Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorė Vilma Vidugirienė.

Šiuo metu advokato padėjėju dirbantis buvęs sostinės prokuroras E. Šleinius anksčiau yra tyręs ir kai kurias rezonansines bylas – pavyzdžiui, sovietų agresiją neigusio Algirdo Paleckio bylą.

E. Šleinius penktadienį BNS atsisakė komentuoti jam pateiktus kaltinimus.

Už padarytas nusikalstamas veikas, buvusiam prokurorui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anis is apsisikusio iki ausu prokuroro

anis  is  apsisikusio iki ausu prokuroro portretas
persikvalifikavo y klestinty [kysius nuo tu nusleptu bylu eme net su alkunem ,nes rankos budavo uzimtos],- advokata.....dabar uz kysius visus aferiugas bandiugas gins iki hemorojaus paumejimo..

jo

jo  portretas
pirmiausia reikia teismus valyti -mafija visur tik piniguciai,

tai

tai portretas
gal laikas irjanceviciu su savo chebra pazaboti ir visus kitus su mafija susidejusius.?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių