Buvęs „Dujotekanos“ vadovas stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Buvęs parlamentaras, dujų prekybos bendrovės „Dujotekana“ vadovas Vladimiras Orechovas bus teisiamas dėl galimo dokumentų klastojimo ir pasikėsinimo sukčiauti. Įtariama, kad jis neteisėtai siekė gauti beveik 300 tūkst. kompensaciją.

Vilniaus apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir bylą perdavė Vilniaus miesto apylinkės teismui, pranešė Generalinė prokuratūra. Pasak pranešimo, V. Orechovui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Nustatyta, kad iš darbo pernai gegužę atleistas V. Orechovas, kuris taip pat yra smulkusis „Dujotekanos“ akcininkas, vėliau galėjo suklastoti bendrovės darbo tvarkos taisykles, įtraukdamas punktą apie 289,6 tūkst. eurų kompensaciją atleidžiamam jos vadovui. 2012 metais jo paties patvirtintose taisyklėse tokia suma nebuvo įrašyta.

2015 metų rudenį teismas jau nagrinėjo V. Orechovo ieškinį dėl tokio dydžio kompensacijos, tačiau Vilniaus miesto apylinkės teismas ieškinį atmetė. Darbo sutartį su juo nutraukus anksčiau laiko, jam buvo išmokėta 2 mėnesių išeitinė išmoka, tačiau V. Orechovas siekė prisiteisti didesnę kompensaciją. Teismo manymu, bendrovės vadovo nustatyta kompensacija sau pačiam, nepatvirtinta įmonės valdybos, yra neteisėta.

Teismui V. Orechovas nurodė raštu valdybos neinformavęs, o rengiant taisykles, esą dalyvavo „Dujotekanos“ teisininkas ir bendrovės „Ariril“ atstovė. „Dujotekana“ teisme tikino, kad V. Orechovas pateikė suklastotas taisykles, o sprendimus dėl darbo užmokesčio ar kompensacijų gali priimti tik įmonės valdyba.

2015 metų gegužę išrinkta „Dujotekanos“ valdyba iš prezidento pareigų atleido V. Orechovą ir vietoj jo paskyrė žiniasklaidos su R. Stoniu siejamą buvusį Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotoją Saulių Trečekauską.

V. Orechovas kartu su kitu smulkiuoju „Dujotekanos“ akcininku Piotru Vojeika teismuose bando išreikalauti iš R. Stonio 2012 metais „Dujotekanos“ jam suteiktą paskolą ir susikaupusias palūkanas, delspinigius. Bendra reikalavimų suma siekia 9,026 mln. eurų, teismo sprendimu šiuo metu yra areštuota 4,135 mln. eurų vertės R. Stonio turto.

R.Stonys valdo 72,7 proc. „Dujotekanos“ akcijų, P. Vojeika - 21,6 proc., V. Orechovas - 3,2 proc., dar 2,5 proc. priklauso Rimai Stonienei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių