Žiaurumui nėra ribų: ilgai kankintą šunį galiausiai paliko leisgyvį

Bulterjerų veislės kalytės Alitos istorija žadą atėmė ir visko mačiusiems gyvūnų globos organizacijos darbuotojams.

Savo įrašą socialiniame tinkle „Facebook“ beglobių gyvūnų gerovės ir globos organizacija „Vyšnių sodas“ pradeda žodžiu „Klaiku“. „Šiuo atveju gyvūnas daug metų buvo neprižiūrimas šeimininkės, o galiausiai ir paliktas. Tuomet matome ne tik fizinį gyvūno skausmą, bet ir psichologinį. Kalytė ilgą laiką ir sistemingai buvo žalota ir psichologiškai. Ypatingai skaudu, kai taip elgiasi jauna, vos 32-ejų moteris“, – apie birželio 9 d. organizacijos priglaustą  10-ties metų kalytę Alitą portalui pasakoja „Vyšnių sodo“ vadovė Monika Mužaitė.

Pašnekovė teigia, kad praėjusį šeštadienį sulaukė skambučio iš vilnietės, kuri  visus metus butą nuomojo kitai moteriai. Kaip portalui patikino pati vilnietė Veronika (tikrieji vardas ir pavardė redakcijai žinomi), Alitos šeimininkė ne tik kad nesumokėjo už buto nuomą, tačiau ir susirinkusi visus daiktus bute paliko apgailėtinos būklės augintinį. Šuo buvo peralkęs ir greičiausiai kelias dienas akyse nematęs vandens, tad ir dehidratavęs.

M. Mužaitė pasakoja, kad taip žiauriai su gyvūnu buvo pasielgta ne kartą. Kaimynai pasakojo, kad kalytės šeimininkė čipuoto augintinio nelepino: ne kartą Alita buvo paliekama viena ir savaitę, o namo grįžusi neblaivi šeimininkė augintinį ir mušdavo. Žalojamai kalytei, kuriai buvo nekarpomi nagai, tapo sunku vaikščioti, statant letenas jos nuolat krypo. „Gaila, kad kaimynai pagalbos nesikreipė anksčiau – jie nenorėjo kištis, nenorėjo konfliktų“, – sako M. Mužaitė.

Ji gavo ne vieną smūgį į galvą, ant kūno – kraujosrūvos, kai kurie dantys yra išlūžę, nuskilę.

Gyvūnų organizacijos vadovė pasakoja, kad šeštadienį kalytei buvo atlikta nuodugni apžiūra, biocheminis ir morfologinis kraujo tyrimai, apžiūrėtas ant ausies esantis auglys bei dariniai ant kūno. „Šiai 10-ties metų kalytei mechaniniu būdu buvo sukeltos traumos – ji gavo ne vieną smūgį į galvą, ant kūno – kraujosrūvos, kai kurie dantys yra išlūžę, nuskilę. Nuotraukose akivaizdžiai matosi nekarpyti nagai, purvinos ausys, hematomos“, – dar labiau detalizuoti rasto šuns būklės specialistė nenori, mat šiuo metu yra ruošiamas itin išsamus pareiškimas policijai. M. Mužaitė tikina, kad šiuo atveju sieks Alitos šeimininkei realios bausmės – baudžiamosios atsakomybės.

Pašnekovė pripažįsta, kad  šiuo metu šuns būklę gali pagerinti tik kokybišku maistu, vitaminais bei pasivaikščiojimais lauke. „Kol negavome oficialaus tyrėjo leidimo, daugiau procedūrų daryti negalime. Kadangi gyvūnas yra čipuotas, tad atsiradusi šeimininkė dėl atliktų procedūrų galėtų organizaciją ir kliniką paduoti į teismą“, – apie teisines spragas kalba M. Mužaitė. Visgi, anot pašnekovės, kalytė pamažu atsigauna, tačiau vandenį vis dar laka itin godžiai, tarsi tai darytų paskutinį kartą.

Pasirodo, kad šuns šeimininkė savo gyvenime pasėjo daug skausmo. Su portalu kalbėjusi buto nuomotoja Veronika tikino, kad šuns šeimininkei yra apribotos trijų vaikų globos teisės.

„Sužinojome, kad šios moters vyras ir dvi dukros gyvena Vokietijoje. Tad mes ieškome jų kontaktų, kad kalytę būtų galima grąžinti jiems. Gal tuomet šios istorijos pabaiga bus graži“, – viltis deda M. Mužaitė. Moteris prašo geros valios žmonių prisidėti prie kalytės Alitos gerovės. Anot vadovės, atliekamų tyrimų ir procedūrų kaina gali viršyti ir 200 eurų sumą.


Paaukoti galima šiais būdais:

VšĮ „Vyšnių sodas“

Įmonės kodas 302488918

Sąskaitos nr. LT197044060007446446 (AB SEB bankas)

SWIFT kodas CBVILT2X (aukojantiems iš užsienio)

Pavedimo paskirtis: Apginkime Alitą!

Paypal: vsi.vysniusodas@gmail.com

Paysera: LT423500010002663964



NAUJAUSI KOMENTARAI

pats

pats portretas
save susinaikink, bus daug paprasciau

Anonimas

Anonimas portretas
I veidrodi pasižiurėk pirmiau. Itariu kai kam tavo snukis šlykštesnis už to šuns bus. Taigi pagal tavo pačio logika tave šlyktasnuki reikia sunaikinti ir visą tavo gimine, kad tokiį išsigimeli išaugino.

Anonimas

Anonimas portretas
Tuos šlykščius kiauliasnukius bulterjerus reikia išnaikinti kaip veislę...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių