Brakonierius bendrininku pavertė nepilnametį sūnų

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerijos Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnams pavyko išaiškinti neeilinį pažeidimą, kai brakonierius į nelegalią medžioklę ne tik pasiėmė savo nepilnametį sūnų, tačiau pastarąjį mokė, kaip bėgti nuo besivejančių pareigūnų ir naikinti daiktinius įrodymus.

Š. m. gruodžio 12 d., 19 val., Vilniaus r., Paligainių k., neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai reido metu pastebėjo automobilį Volvo V70, iš kurio pro langą dirbtiniu šviesos šaltiniu buvo apšviečiami medžioklės plotai. Pastebėjęs inspektorius, automobilio vairuotojas padidino greitį ir pradėjo važiuoti Jašiūnų link. Sekdami automobilį, pareigūnai pastebėjo, kaip per galinių durelių langą buvo išmesti pažeidimo padarymo įrankiai ir priemonės – į džinsines kelnes įdėtas ilgasis graižtvinis ginklas su optiniu taikikliu bei prožektorius.

Aplinkosaugininkai į pagalbą pasitelkė policijos pareigūnus, kurie brakonierių sustabdė maždaug už 30 km nuo pažeidimo padarymo vietos. Paaiškėjo, kad iš automobilio medžiojo Vilniaus gyventojas A. U., o sustabdyto automobilio gale sėdėjo jo nepilnametis sūnus, kuris ir metė daiktinius įrodymus pro važiuojančio automobilio galinių durelių langą. Taip pat paaiškėjo, kad A. U. Ne tik neturėjo teisės medžioti, bet taip pat neturėjo leidimo nešiotis ginklą, o jo ginklas buvo neregistruotas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 253 str. 1 d. dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, kur pažeidėjui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai už neteisėtą medžioklę iš transporto priemonės brakonieriui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso  85 str. 4 ir 7 dalyse numatytus pažeidimus. Pažeidėjui gresia automobilio Volvo V70, šaunamojo ginklo su optiniu taikliu ir prožektoriaus konfiskavimas bei bauda iki 1737 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių