Bažnyčioje siautėjęs girtas vyras nuteistas kalėti

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo pripažino ir kalėti nuteisė vyrą, kuris neblaivus triukšmavo Aušros Vartų bažnyčioje.

Bylos duomenimis, 34 metų Žilvinas Puklevičius kovo 22 dieną Vilniuje, Aušros Vartų gatvėje esančioje Šv.Teresės parapijos bažnyčioje, triukšmavo, keikėsi necenzūriniais žodžiais. Bažnyčios rezidentui paėmus nuteistąjį už rankos ir bandžius jį išvesti iš bažnyčios, vyras, bandydamas suduoti smūgį, ranka nukentėjusiajam įdrėskė veidą. Taip pat zakristijonui, kuris bandė nuraminti nuteistąjį, suplėšė liturginius rūbus – kamžą ir švarką.

Ž.Puklevičius savo kaltės nepripažino.

Teismas pažymėjo, kad Ž.Puklevičius nuolat daro nusižengimus, susijusius su viešąja tvarka. Jo daromi administraciniai nusižengimai dažniausiai yra susiję su smurtiniais veiksmais ar agresyvumu kitų asmenų atžvilgiu. Teismo vertinimu, pakartotinis teisės pažeidimų darymas rodo, kad jis turi susiformavusius kriminalinius polinkius ir jokių išvadų dėl savo elgesio nedaro. Be to, jis niekada nedirbo ir nedirba šiuo metu, taip pat neturi nuolatinės gyvenamosios vietos.

Kaip pranešė teismas, Ž.Puklevičiui skirtas laisvės atėmimą keturiems mėnesiams, bausmę atliekant pataisos namuose.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.


Šiame straipsnyje: nusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių